Komentara: 15
Pregleda: 2247

Rvanje: Spartak seniorski prvak Srbije

21.11.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak je podigao šampionski pehar nakon što je u finalu savladao Proleter iz Zrenjanina na završnom turniru Prvenstva Srbije u rvanju grčko rimskom stilu koji je održan u Kanjiži. Subotičani su bili bolji od Zrenjaninaca i slavili sa 5:3 za naslov prvaka države.
Rvanje: Spartak seniorski prvak Srbije

U završnicu takmičenja plasirali su se Spartak, Proleter, Senta i Partizan. Subotičani su savladali Sentu u polufinalu, dok je Proleter bio bolji od Partizana.

U borbi za naslov prvaka Srbije, Spartak je savladao aktuelne šampione iz Zrenjanina sa 5:3 i podigao pobednički pehar. Dimitrijević, Štefanek, Krstin, Franjković i Kadžaja su zabeležili pobede, dok su Lošonc i Maksimović poraženi u finalnim borbama.

Spartak – Proleter 5:3

Kategorija 60kg Lošonc - Kolompar 0:1 – tuš; 67kg Dimitrijević - Miolski 1:0 - tuš; 72kg Nađ – Mate Nemeš 0:1; 77kg Štefanek - Sremac 1:0 - tuš; 82kg Maksimović – Viktor Nemeš 0:1; 87kg Krstin - Mihajlović 1:0; 97kg Franjković - Čabi 1:0 - tuš; 130kg Kadžaja - Petrušić 1:0 - tuš.

Treće mesto pripalo je Partizanu koji je savladao Sentu sa 5:3, dok su u meču za opstanak rvači Radničkog iz Kragujevca savladali ekipu Ljubomir Ivanović Gedža sa 5:3.

Po okončanju takmičenja proglašeni su najbolji pojedinci. Viktor Nemeš iz Proletera poneo je titulu najboljeg rvača, dok je za najboljeg trenera priznanje otišlo u ruke Stojana Štefaneka, kormilara Spartaka.

Za najboljeg mladog rvača proglašen je Aleksa Ilić iz beogradskog Radničkog, a Danijel Štefanek iz Subotice je dobio priznanje za najboljeg sudiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 2247

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.