Komentara: 5
Pregleda: 3355
Foto

Rvači Spartaka na prijemu kod gradonačelnika Bakića

05.12.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić upriličio je prijem za takmičare, stručni štab i rukovodstvo Rvačkog kluba "Spartak", kako bi im čestitao na 23. tituli i poručio da će Grad Subotica nastaviti da podržava njihov rad i biti im partner na stazi koju su utabali šampioni i legende kluba.
Rvači Spartaka na prijemu kod gradonačelnika Bakića

Povod za prijem je osvajanje titule ekipnog šampiona Srbije za seniore, na nedavno održanom završnom turniru u Kanjiži. Spartak je savladao Proleter i vratio titulu u Suboticu, posle četiri godine.

- Čestitam Rvačkom klubu "Spartak" na novoj tituli, ukupno 23. od osnivanja 1945. godine, do koje su došli bez poraza. U pitanju je klub koji je kroz svoju dugu istoriju pored domaćih i regionalnih takmičenja doneo i 36 medalja sa evropskih i svetskih turnira, uključujući i Olimpijske igre, čime se svrstava među najuspešnije klubove u svetu - istakao je Bakić. - U ovaj klub utkale su se legende kao što su Boško Marinko, Senad Rizvanović, Sreten Damnjanović, a posebno osvajači medalja na Olimpijskim igrama Momir Petković, Refik Memišević i Davor Štefanek.

Rvači Spartaka na prijemu kod gradonačelnika BakićaPo rečima gradonačelnika Grad Subotica će uvek stajati iza ovog kluba i u saradnji sa Sportskim savezom Subotice obezbediće najbolje uslove, u okviru svojih mogućnosti, kako bi oni nastavili uspešnu tradiciju rvačkog sporta i stvarali nove šampione.

Kao deo ekipe koja je osvojila titulu šampiona Srbije, svoju poslednju u karijeri, učestvovao je Davor Štefanek. Nakon što se oprostio od nacionalnog dresa, u Kanjiži je 22. novembra poslednji put zaplesao i u dresu kluba u kojem je ponikao i ostao veran do kraja karijere.

Rvači Spartaka na prijemu kod gradonačelnika Bakića

Sreten Damnjanović, Davor Štefanek i Stevan Bakić

- Hvala Sretene Damnjanoviću, najbolji treneru na svetu, što si nas prvenstveno naučio da budemo jedna ekipa. To si ti održao svih ovih godina, bez obzira što sa klupe poslednjih nekoliko godina vodi Stojan, ti si duh ove ekipe i glavna karika kluba - emotivno se obratio Štefanek svom dugogodišnjem treneru, legendi rvačkog sporta. - Imali smo plan, sproveli ga u delo i doneli, posle četiri godine, titulu Subotici. Hvala momcima koji su dali doprinos ovom uspehu, hvala kapitenu Dejanu Franjkoviću koji je za tri nedelje skinuo 10 kilograma i doneo presudan bod, hvala Sebastijanu Nađu koji u egal borbi nije uspeo da savlada Matu Nemeša, evropskog šampiona, ali je pokazao da itekako možemo da računamo na njega u budućnosti. Još jedna nada srpskog rvanja i Spartaka je Uroš Krstin, koji je sa svojih 17 godina u konkurenciji seniora pobedom doneo takođe važan bod za našu titulu

Štefanekov trener Damnjanović, uzvratio je još većim komplimentima prema svom učeniku. Biranim rečima legenda Spartaka sipao je reči hvale za sportsku karijeru Davora Štefaneka.

- Malo ljudi zna da je Davor najtrofejniji rvač svih vremena one Jugoslavije, pa i države Srbije. On je jedini sportista na ovim prostorima koji je 2016. godine, nakon osvajanja olimpijskog zlata, bio proglašen za  najboljeg rvača svih vremena. Sa 36 medalja sa najvećih takmičenja ostvario je izuzetne rezultate koji se nikada ne mogu zaboraviti, baš kao ni ova 23. ekipna titula do koje smo došli u teškim uslovima - rekao je Damnjanović.

Rvači Spartaka na prijemu kod gradonačelnika BakićaDamnjanović je predočio da je ova 23. ekipna titula izborena u teškim uslovima, istakao da im zbog svih tih okolnosti mnogo nam znači, zahvalio se svima koji su pomogli da dođu do nje, a posebno gradonačelniku Bakiću koji je pokazao da poznaje i ceni sport, pa tako i njihov rvački.

Štefanek se zahvalio državi i gradu na finansijskoj pomoći i podršci klubu, koja nije izostala svih ovih godina, a svoju zahvalnicu, kako ističe, rvači donose pre svega kroz takmičarske uspehe i titulu koju su nedavno osvojili.

Izvor: Subotica.com
Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka Prijem kod gradonačelnika za rvače Spartaka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3355

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

stevan bakić

sreten damnjanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.