Komentara: 35
Pregleda: 6855

Rvanje: Davor Štefanek na Svetskom kupu u Beogradu završio takmičarsku karijeru

13.12.2020. u 19:15h > 21:13
Izvor: Subotica.com
Olimpijski šampion iz Rio de Žaneira oglasio se dan posle poraza u četvrfinalu Svetskog kupa u Beogradu i poručio da je za njega završeno jedno poglavlje života. Više se neće baviti takmičarskim rvanjem, odmaraće u zasluženoj penziji.
Rvanje: Davor Štefanek na Svetskom kupu u Beogradu završio takmičarsku karijeru

Štefanek je posle jučerašnjeg poraza u četvrtfinalu od Rusa Mumina Abulajeva (7:1) skinuo rvačke patike, što se obično tumači kao "kraj karijere", ali je takođe predstavljalo negodovanje zbog sudijskih odluka.

Po završetku borbe Štefanek je na strunjači prvo skinuo patike, odneo ih u centar borilišta, poklonio se ljubiteljima rvanja, a zatim i poljubio podlogu koja mu je tokom duge i uspešne takmičarske karijere donela toliko radosti, ali i upila mnogo njegovog znoja.  

Rvanje: Davor Štefanek na Svetskom kupu u Beogradu završio takmičarsku karijeru

Ipak, poslednja borba trebalo je da mu bude večeras u repasažu, međutim Štefanek se povukao zbog bola u vratu, što je i tokom dana i saopštio putem svog Instagram profila.

- Jedno veliko hvala svima koji su bili uz mene svih ovih godina, koji su me podržavali i davali snagu, a i onima koji nisu jer sam bas tada dobio dodatni motiv i postao sve ovo sto jesam! Danas se završava jedno veliko, da ne kažem najveće poglavlje u mom životu, ali je ipak veće ovo što predstoji. Moja porodica je najveća medalja i uspeh! - napisao je Štefanek.

Ovu informaciju o Štefanekovom povlačenju sa strunjače javili smo pre mesec dana, nakon turnira u Zagrebu. Tada je Subotičanin objasnio da želi više da se posveti porodici, troipogodišnjem sinu Matiji i drugom sinu koji je na putu da proširi porodicu Štefanek. Davor je tada rekao da neće izaći iz rvanja, boriće se kao sportski radnik da ovaj sport kao izdigne na još sjajnije staze uspeha.

Štefanek danas obavlja funkciju prvog čoveka Sportskog saveza Srbije, a tokom tri godine funkcionerskog delovanja pripremao se i za rvačke turnire, za osvajanje još nekih odličja kojima bi još više obogatio pozamašnu riznicu medalja. Kao senior takmičio se 17 godina.

Tokom dana na svom Instagram profilu Štefaneku se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rečima: "Davor se danas oprostio od rvanja. Hvala šampione za sve što si učinio za našu Srbiju!". Vrlo brzo penzionisani rvač se zahvalio i poručio: "Hvala Vama predsedniče što imate toliko razumevanja za srpski sport i sportiste. Bez te podrške ne bi bilo ovih rezultata. Hvala na svemu predsedniče. Živela Srbija!"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 6855

Povezane vesti

Povezane teme

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.