Komentara: 24
Pregleda: 9128

Štefanek završava rvačku karijeru, odustaje od Olimpijskih igara

11.11.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Olimpijski šampion iz Rija, osvajač brojnih odličja sa velikih rvačkih smotri, privodi karijeru kraju. Njegov oproštaj od aktivnog rvanja, a samim time i od dresova Spartaka i Srbije koje je sa ponosom nosio, desiće se na svetskoj smotri koja je planirana za decembar ove godine u Beogradu.
Štefanek završava rvačku karijeru, odustaje od Olimpijskih igara

Štefanek danas obavlja funkciju prvog čoveka Sportskog saveza Srbije, a tokom tri godine funkcionerskog delovanja pripremao se i za rvačke turnire, za osvajanje još nekih odličja kojima bi još više obogatio pozamašnu riznicu medalja.

Davor je prošle sedmice nastupio kao član reprezentacije Srbije u Zagrebu na jednom od najjačih međunarodnih turnira u grčko-rimskom stilu. Ovo je bio njegov drugi nastup na ovom turniru i posle zlata ove godine je morao da se zadovoljni bronzanom medaljom.

INDIVIDUALNI SVETSKI KUP - Kriterijumi koje je svetska rvačka organizacija odredila kao preduslov za održavanje Svetskog prvenstva bili su da učešće potvrdi osam od 10 najboljih reprezentacija sa prethodnog prvenstva, i preko 70 odsto učesnika. Pošto su mnoge selekcije odustale, preduslov nije ispunjen. Nađena je alternativa da se svetska smotra ipak održi, u ovo teško vreme izazvano pandemijom korona virusa, upravo kroz Svetski kup koji će se održati u decembru u Beogradu.

Iako mu je bila velika želja da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su trebale biti održane ove godine, a pomerene za godinu dana zbog pandemije korona virusa, i pokuša da odbrani zlato iz Rija, ova želja, kao i prvo zlato na Evropskom prvenstvu, ostaće nažalost neispunjen san.

- Imam 35 godina, mnogo toga sam postigao u rvačkoj karijeri, a sada želim više da se posvetim porodici. Imam divnu ženu koja je moj najveći uspeh, sina Matiju koji ima tri i po godine, a u decembru očekujem još jednog sina - rekao je Štefanek. - Dao sam puno rvanju, rvanje je dalo meni sve. Ostaću u ovom sportu, ali kao trener ili menadžer. Već smo mnogo uradili za srpsko rvanje, nastavićemo da radimo na tome da ga vratimo rvanje na staze starog sjaja. Nastaviću sa predsednikom Trajkovićem da se borim za srpsko rvanje.

Štefanek završava rvačku karijeru, odustaje od Olimpijskih igaraSubotičanin je najavio da će se od aktivnog takmičenja oprostiti u decembru, kada će u Beogradu biti održan "Individualni svetski kup", kao alternativa Svetskom prvenstvu.

- Nastupiću u mojoj kategoriji do 67 kilograma i tu će biti kraj moje takmičarske karijere - poručio je Štefanek.

Za očekivati je da će i njegov klub Spartak naći način da mu priredi prikladan oproštaj i da mu se na taj način zahvali za sve što je dao klubu i rvačkom sportu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 9128

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.