Komentara: 2
Pregleda: 2482

Rukometaši Spartaka završili takmičenje u Kupu Evropske rukometne federacije

17.10.2015. u 22:36h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka nisu uspeli da nadoknade zaostatak iz prvog meča 2. kola EHF Kupa u kojem su poraženi sa 7 golova razlike i bez obzira na pobedu od 23:21 u sledeću rundu odlazi belgijska ekipa Hubo Initia Hasselt.
Rukometaši Spartaka završili takmičenje u Kupu Evropske rukometne federacije

"Putari" su svoj evropski izlet u Kupu EHF okončali već u 2. kolu pošto nisu uspeli da nadonade zaostatak iz prvog meča protiv belgijske ekipe Hubo Initia Hasselt koja je pre 7 dana savladala Spartak rezultatom 27:20 i time stvorila kapitalnu prednost koju je, ispostavilo se, uspela da odbrani i plasira se u narednu rundu takmičenja.

Ovaj meč izabranici Branislava Zelenovića odigrali su mnogo bolje nego prvi i veći deo susreta imali su prednost, ali nisu imali dovoljno snage da zadaju konačni udarac i učine veliki preokret za plasman u narednu rundu. "Putari" su na polovini imali minimalnu prednost, a meč su završili sa dva gola razlike, što je bilo nedovoljno. 

Na 5 minuta pre kraja Spartak je imao +6 (23:17) ali nije uspeo u tom naletu da uz pomoć mnogobrojne podrške sa tribina neutrališe prednost belgijanaca, štaviše ponovo slaba završnica omogućila je gostima da sustignu prednost "putara" i postepeno gase nade subotičke ekipe u prolazak u 3. kolo.

Da situacija bude još teža za subotičku ekipu pobrinuli su se Ćupić, a zatim i Distol koji su morali pre vremena na tuširanje zbog crvenih kartona koje su zaradili u 41' odnosno 50' minutu meča.

Spartak - Hubo Initia Hasselt 23:21 (11:10)

U ekipi Spartaka najefikasniji su bili Đekić i Ljubojević sa po 5 postignutih golova, pratili su ih Perović i Basarić sa po 3, po dva su postigli Rakocija i Ćupić, dok su Jelić, Županjac i Distol dali tek po jedan.

Meč u subotičkoj Hali sportova posmatralo je oko 1.600 posetilaca, a tokom polovine susreta nastao je petnaestominutni prekid zbog gašenja reflektora što je produžilo utakmicu skoro do sledećeg termina 3. kola Košarkaške lige Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2482

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.