Komentara: 1
Pregleda: 1951

Rukometaši Spartaka poraženi u Belgiji (27:20)

11.10.2015. u 11:05h
Izvor: Subotica.com
U prvom meču 2. kola EHF Kupa Spartak je sinoć gostovao u Belgiji ekipi Hubo Initia Hasselt i od koje je poražen rezultatom 27:20 (11:10). Sledi revanš meč naredne subote u subotičkoj Hali sportova.
Rukometaši Spartaka poraženi u Belgiji (27:20)

"Putari" nisu uspeli da naprave povoljniji rezultat pred revanš meč koji će se naredne subote odigrati u Subotici pa je tako zaostatak od -7 prilično veliko opterećenje za ekipu Branislava Zeljkovića, koja se ove sezone bori na čak četiri fronta.

Pored Spartaka, kao jedinog predstavnika Srbije u ovom takmičenju, u 2. kolu nalaze se tri ekipe iz Hrvatske, po dve iz Norveške, Poljske Švedske, Rumunije i Švajcarske, dok su sa po jednim predstavnikom države kao što su Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Francuska, Mađarska, Makedonija, Slovačka... i sinoćnji Spartakov protivnik iz Belgije.

Kup EHF je u prvom kolu započelo 60 klubova, posle uzvratnih mečeva ostalo je da se odigra i poslednje treće kolo kvalifikacija, zatim sledi grupna faza posle koje će biti poznati parovi četvrtfinala.

Dobro su se držali subotički rukometaši tri četvrtine meča, ali kao i u nekim ranijim mečevima ove sezone ponovio se pad koncentracije, pomalo i fizičke spreme, pa je tako protivnih u poslednjih desetak minuta meča protivnik iskoristio svoje šanse i od neizvesnog meča napravio sasvim pristojnu zalihu pred revanš u Subotici.

Spartak - Hubo Initia Hasselt 27:20 (11:10)

Meč se igrao u Sportskoj sali "Alverberg" u belgijskom gradu Haselt pred oko 600 gledalca.

Spartakov napad na sinoćnjem meču je bio poprilično neefikasan, a odbrana u nekim momentima nije izgledala dovoljno kompaktno i agresivno da bi se mogli značajnije neutralisati napadi belgijske ekipe. U ekipi "putara" Đekić je postigao 5, dok su Ljubojević i Distol postigli po 3, a Jelić, Perović i Knežević samo po dva, a na jednom su stali Lojaničić, Jelić i Rakocija.

Revanš meč 2. kola Kupa evropske rukometne federacije igraće se u subotu Hali sportova od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1951

Povezana vest

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

kup ehf

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.