Komentara: 18
Pregleda: 3578
Foto

Regionalna deponija dobila dozvolu za upravljanje industrijskim otpadom

15.11.2022. u 14:52h
Izvor: Subotica.com
Regionalna deponija dobila je, prethodne nedelje, integrisanu dozvolu. U pitanju je takozvana IPPC dozvola izuzetno značajna sa aspekta zaštite životne sredine zahvaljujući kojoj će ovaj sistem, osim komunalnim, upravljati i industrijskim otpadom. Iz lokalne samouprave najavljuju da će za 6 meseci kompletan komunalni otpad iz Subotice biti preusmeren ka Regionalnoj deponiji, čime će se steći uslovi za početak sanacije "Aleksandrovačke bare".
Regionalna deponija dobila dozvolu za upravljanje industrijskim otpadom

Nakon upotrebne i vodne dozvole, Regionalna deponija dobila je i IPPC dozvolu. Time su stečeni uslovi da ovaj sistem za upravljanje otpadom, smešten između Bikova i Oroma, otvori svoja vrata za saradnju sa industrijom.

To konkretno znači da u narednih 10 godina imamo dozvolu da upravljamo i neopasnim industrijskim otpadom. To nam otvara nove mogućnosti u poslovanju, jer sada možemo da sarađujemo i sa trećim licima. Očekujemo ovu kategoriju poslovnih partnera - izjavio je Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije - Ova dozvola, koja se veoma teško ishoduje, izuzetno je značajna etapa u našem razvoju i rezultat je kvalitetnog i dinamičnog rada tokom cele godine.

Regionalna deponija dobila dozvolu za upravljanje industrijskim otpadomRegionalna deponija dobila dozvolu za upravljanje industrijskim otpadomKada je u pitanju komunalni otpad u poslednjih nekoliko meseci napravljeni su značajni pomaci po pitanju količine ove vrste otpada koji JKP "Čistoća i zelenilo" odvozi na Regionalnu deponiju. Trenutno se oko 40 odsto komunalnog otpada iz Subotice odvozi i prerađuje u Regionalnom sistemu za upravljanje otpadom.  

- Ono što je važno da građani znaju, to je da će za jedno pola godine, kada kompletan otpad iz grada pređe u Regionalnu deponiju, početi sanacija nehigijenske deponije "Aleksandrovačka bara". Veoma je značajno što za to imamo projekat sa dozvolom i sanacija može krenuti čim država stvori finansijske uslove. Tada će ovo ruglo biti pretvoreno u jedno brdo, koje neće ružiti grad već će biti obloženo zelenilom- najavio je zamenik gradonačelnika Imre Kern.

Regionalna deponija dobila dozvolu za upravljanje industrijskim otpadom

Izvor: Subotica.com
Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada Obilazak deponije povodom početka rada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3578

Povezane vesti

Povezane teme

regionalna deponija

imre kern

gligor gelert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.