Komentara: 11
Pregleda: 3287
Foto

Subotica prva dobila opremu za reciklažu otpada

26.11.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Naš grad je prva lokalna samouprava u Vojvodini koja je dobila opremu za reciklažu i odvoženje otpada - 720 kanti zapremine 120 litara i još 20 kontejnera od 1100 litara.
Subotica prva dobila opremu za reciklažu otpada

Oprema, koja će se koristiti kako bi se novi korisnici uveli u sistem odvoženja komunalnog otpada, obezbeđena je od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

- Takođe, doprineće i zavođenju komunalnog reda. Dobijanjem integrisane dozvole, Regionalna deponija će upravljati komunalnim i industrijskim neopasnim otpadom narednih deset godina. Ove godine 45 odsto komunalnog otpada odvozi se u Regionalnu deponiju, a od naredne godine tamo će se odvoziti i neopasni komunalni otpad, čime će se stvoriti uslovi za sanaciju deponije “Aleksandrovačka bara” – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom potpisivanja ugovora koji je upriličen juče u Gradskoj kući.

Subotica prva dobila opremu za reciklažu otpada

Po rečima pokrajinskog sekretara Nemanje Ercega, glavni zadatak i cilj je da se obezbedi dovoljno opreme kako bi ovaj region bio kompletno pokriven kod domaćinstava i privrede da sav otpad završavao na Regionalnog deponiji.

- Životna sredina se stavlja kao prioritet, ne samo kada je reč o prostupanju Poglavlju 27, nego uopšte stilu života i sve prisutnijim klimatskim promenama. Vojvodina je agrarna regija broj jedan u region i mi moramo da učinimo sve kako bi smanjili ono što utiče na klimatske promene, a među tome je i komunalni otpad – objašnjava Erceg. – Određena količina otpada će se koristiti za dobijanje energije, a manji deo će završiti na deponiji u Oromu, gde će se odlagati uz smanjenje emitovanja ugljen-dioksida. Subotica je primer dobre prakse, nadam se da će i ostali pratiti taj primer i budu ekološki održivi.

Subotica prva dobila opremu za reciklažu otpadaKako smo ranije pisali, Regionalna deponija je početkom novembra dobila od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine integrisanu dozvolu za upravljanje neopasnim otpadom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3287

Povezana vest

Povezane teme

reciklaža

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.