Komentara: 2
Pregleda: 21639

Raspoređena sredstva planirana za novogodišnju proslavu, Oliveru uplaćeno 1,25 miliona dinara

31.12.2020. u 15:09h > 18:24
Izvor: Subotica.com
Deo sredstava namenjenih za organizaciju javnog dočeka Nove godine, tačnije 1,25 miliona dinara, Grad je uplatio za lečenje malog Olivera Pala Gajodija, dok je ostatak novca preusmeren na Fond za razvoj mladih talenata i studentske stipendije. Po preseku napravljenom tokom popodneva, Oliveru koji boluje spinalne mišićne atrofije potrebno još samo 80 hiljada evra za lek koji znači ozdravljenje.
Raspoređena sredstva planirana za novogodišnju proslavu, Oliveru uplaćeno 1,25 miliona dinara

O tome na koji način će se raspodeliti 3 miliona dinara koje je Grad, umesto na javni doček Nove godine, opredelio za decu, učenike i studente, javnost je upoznala Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Sredstva iz budžeta grada u iznosu od 3 miliona dinara, koja su bila planirana za doček Nove godine na Gradskom trgu, odlukom gradonačelnika preusmerena su u tri pravca. 1,25 miliona dinara uplaćeno je za teško obolelog sugrađanina, mališana Olivera Pala Gajodija, kome je neophodno lečenje u inostranstvu sa nadom da će ta uplata pomoći malom Oliveru i njegovim roditeljima da dobije svoju bitku - kazala je Stevanović. - Deo sredstva usmeren je i na Fond za razvoj mladih talenata, tako da smo ove godine omogućili da svih 163 dece i mladih koji su konkurisali, dobiju sredstva namenjena njihovom usavršavanju i razvoju talenata. Zaista je lepa prilika da im kao Grad pomognemo u tome.

Raspoređena sredstva planirana za novogodišnju proslavu, Oliveru uplaćeno 1,25 miliona dinaraOstatak sredstava, kao što je gradonačelnik već rekao u obraćanju medijima, uplaćen je za studentske stipendije. Time je ukupan fond za tu namenu dostigao iznos od 11,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, odlukom gradonačelnika, pored već dodeljenih 100, bude odobreno dodatnih 9 gradskih stipendija i to za studente završnih godina medicine sa prosekom iznad 9,00.

- Na ovaj način pomogli smo našem Oliveru, što nam je najvažnije, a takođe i našim mladim sugrađanima kao što redovnim programima pomažemo i drugim kategorijama stanovništva. Sigurni smo da smo sredstva preusmerili u prave ruke - poručila je Stevanović.

Podsetimo, Oliver Pal Gajodi od prvih meseci života hrabro vodi tešku borbu protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije, a jedina šanska za ozdravljenje je lek koji košta ogromnih 2,3 miliona evra. Nakon brojnih akcija širom Srbije Oliver je nadomak cilja!

Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36
Devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 21639

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.