Komentara: 13
Pregleda: 7451
Video
Foto

Sakupljena velika svota za lečenje malog Olivera

24.08.2020. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Naši sugrađani su još jednom pokazali da u Subotici plemenitost nije samo reč. Na humanitarnom bazaru, održanom juče u centru grada, prikupljeno je 308.450 dinara za lečenje osmomesečnog Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka. Pored toga, poslato je najmanje 50 SMS poruka na humanitarni broj 3030.
Sakupljena velika svota za lečenje malog Olivera

Veliki broj Subotičana posetio je raspevani, šareni bazar na gradskom trgu i kupovinom limunade, kolača ili neke sitnice dao svoj prilog da mali Oliver dobije detinjstvo kao ostali vršnjaci. Da atmosfera bude još veselija pobrinula se mlada Ines Bajić, koja je održala mini koncert.

- Jako smo zadovoljni kako je protekao bazar. Bio je posećen, veseo, a što je najvažnije prikupili smo značajnu svotu novca – kaže organizatorka Radmila Vidaković. – Ostalo nam je dosta stvari tako da planiramo da organizujemo još jedan bazar, ovoga puta na šetalištu na Prozivci, koji bi bio obogaćen i drugim zanimljivim sadržajima.

Sakupljena velika svota za lečenje malog OliveraOliver Pal Gajodi boluje od SMA-1 oboljenja, odnosno ima atrofiju mišića kičmenog stuba. Bolest se  manifestuje najpre atrofijom mišića, a potom se polako gube životne funkcije, varenje, gutanje, disanje... Jedino što može da mu pomogne da nastavi bezbrižno detinjstvo je genetska terapija i lek Zolgensma koji košta čak dva miliona evra. Bebica je sa majkom Timeom Gajodi u Institutu  za decu i omladinu u Novom Sadu gde je pod lekarskim nadzorom.

Sakupljena velika svota za lečenje malog OliveraNjegova pluća se razvijaju znatno slabije od pluća druge dece i što pre bude primio lek ima veće šanse za normalan dalji razvoj.

 - Sve je već dogovoreno sa klinikom u Budimpeštи, ali mi, nažalost, nemamo toliko novca. Građani su sami počeli da organizuju humanitarne akcije i bazare i nema reči kojima supruga i ja možemo da kažemo koliko smo zahvalni svima koji nam na ovaj način pomažu – poručio je dečakov otac Jožef Pal.

Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36
Devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 7451

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.