Komentara: 8
Pregleda: 4274
Foto

Prvaci i petaci danas na upoznavanju, sutra i ostali đaci kreću u školu

31.08.2020. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
Prvaci i petaci danas na upoznavanju, sutra i ostali đaci kreću u školu

U školske klupe sutra će po prvi put sesti 1.170 đaka prvaka, kao i svi ostali osnovci i srednjoškolci. Škole ih očekuju spremno, sa pripremljenim rasporedima časova i planom nastave na daljinu, ali i postavljenim sredstvima za dezinfekciju, barijerama i ostalim merama koje su propisane usled epidemiološke situacije.

- Prošla školska godina je bila teška za sve nas, i za nastavnike i za roditelje. Grad Subotica će dati svoj maksimum da ova školska godina počne uspešno i da zajedno savladamo sve prepreke koje nam je Kovid 19 naneo – poručuje Miloš Nikolić, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje. - Pre nekoliko dana imali smo Aktiv direktora, škole su spremne za početak rada. U školama će  biti dovoljno sredstava za dezinfekciju, u budžetu grada postoji stavka u budžetu namenjena samo za to. Nastava će se odvijati u skladu sa kapacitetima škole, sve su spremne da odgovore zahtevima epidemiološke siituacije, a gde god u toku rada nastane neki problem rešavaćemo ga u hodu.

Prvaci i petaci danas na upoznavanju, sutra i ostali đaci kreću u školuNikolić je podsetio na izdvajanja iz budžeta Grada Subotice za obrazovanje, naročito na ona koja nisu u obavezi loklane samouprave, ali se ipak finansiraju. To su, između ostalog, stipendiranje  100 studenata, koji tokom godine u 10 rata primaju po 10.000 dinara,  stipendiranje 30 učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja, koji dobijaju po 3.000 dinara. Besplatne užine u 20 osnovnih škola dobija 1.217 đaka, za šta je izdvjeno 13 miliona dinara, a regresira se putovanje u druge opštine sa 10.000 dinara po učeniku na mesečnom nivou, za šta je u gradskoj kasi namenjeno oko 17 miliona dinara.

Prvaci i petaci danas na upoznavanju, sutra i ostali đaci kreću u školuU subotički školama danas su roditelji i đaci prvih i petih razreda bili na upoznavanju sa učiteljima i novim razrednim starešinama.  Učenici nižih razreda nastavu će imati u školi,  u zavisnosti od broja đaka u odeljenjima i prostornog kapaciteta škole, biće podeljeni u dve grupe, dok će đaci starojih razreda imati kombinovani model nastave.

- Ove godine primamo 59 prvaka, dva odeljenja će biti na srpskom a jedno na hrvatskom jeziku. Prijem prvaka je ove godine skroman, bez uobičajenih velikih priredbi na koje smo navikli, ali im želimo srdačnu dobrodošlicu jer smo istinski srećni što će sutra đaci sesti u svoje klupe u skladu sa svim propisanim merama – kaže Mirjana Stevanović, direktoka OŠ „Matko Vuković“. – Neće biti više od 17 đaka u odeljenju, svako dete će imati dovoljno prostora oko sebe, postavljene su dezinfekcione barijere, sredstva za dezinfekciju ruku, sapuni, papiri... Organizovali smo rad u tri smene, u svakoj će biti četiri odeljenja.

Prvaci i petaci danas na upoznavanju, sutra i ostali đaci kreću u školu

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine Obraćanje povodom početka školske godine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4274

Povezane vesti

Povezane teme

Mirjana Stevanović

OŠ Matko Vuković

miloš nikolić

školska godina

početak školske godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.