Komentara: 3
Pregleda: 2699

Prva edukacija u okviru projekta smanjivanja nasilja među mladima u ponedeljak u Politehničkoj školi

29.01.2016. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Zavod za javno zdravlje Subotica nastavlja realizaciju projekta "Budi DRUGačiji!". Prvi od dva seminara za edukaciju vršnjačkih edukatora je planiran u ponedeljak, 1. februara, u Politehničkoj školi sa početkom u 10 časova.
Prva edukacija u okviru projekta smanjivanja nasilja među mladima u ponedeljak u Politehničkoj školi

Prvi seminar će okupiti 20 učenika trećih razreda iz četiri subotičke i dve srednje škole iz Bačke Topole. Biće pozvani učenici: Gimnazije „Svetozar Marković“, Politehničke, Medicinske i Muzičke škole iz Subotice i Poljoprivredne i Tehničke škole iz Bačke Topole.

U okviru seminara sa mladima će se razgovarati o nasilju i vrstama nasilja, kao i o najzastupljenijim oblicima u njihovim školama. Mladi će imati priliku da ovladaju veštinama prepoznavanja žrtve i napadača, te da provežbaju različite načine reagovanja u konfliktnim situacijama.

Posebno će se obraditi prepoznavanje i razumevanje ličnih i emocija sagovornika. Cilj seminara je osposobljavanje srednjoškolaca za vršnjačke edukatore koji će naučeno preneti vršnjacima u svojim školama. Krajnji cilj je smanjenje vršnjačkog nasilja u svim srednjim školama Severnobačkog okruga, a i šire.

Što se tiče satnice i rasporeda održavanja radionica, u uvodnom izlaganju od 10 časova dr Nada Kosić Bibić i dr Draginja Rapić predstaviće projekat i seminar.

Program se nastavlja radionicom (10:20-11:15) pod nazivom "Šta je nasilje?" koju će voditi dr Draginja Rapić, pedijatar iz Savetovališta za mlade, zatim sledi radionica "Prepoznavanje žrtve i napadača" (11:15-12:15) koju će voditi Dejana Baltes, kordinatorka Kancelarije za mlade grada Subotice.

Posle kraće pauze seminar se nastavlja sa još tri predavanja - „Kako ja komuniciram? Reakcije na konfliktne situacije” (12:45-13:30) Aleksandra Radulović Zelenika, psiholog iz Politehničke škole i „Prepoznavanje i razumevanje emocija” (13:30-14:15).

U poslednjem bloku sledi radionica "Ko je za vršnjačkog edukatora?" (14:15-15:00), a zatim će se sprovesti evaluacioni test i podeliti sertifikati za učesnike radionica.

Izvor: Subotica.com
Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja Radionica na temu vršnjačkog nasilja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2699

Povezane vesti

Povezane teme

vršnjačko nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.