Komentara: 0
Pregleda: 2580

"Budi DRUGačiji" - projekat smanjivanja nasilja među mladima

02.12.2015. u 20:37h
Izvor: RTV Yueco
U narednih sedam meseci, Zavod za javno zdravlje Subotica sa partnerima će nizom aktivnosti realizovati projekat „Budi DRUGačiji!“. Projekat će biti usmeren ka srednjoškolcima iz Subotice i Bačke Topole sa ciljem poboljšanja kvaliteta komunikacije, te smanjivanja nasilja među mladima.
"Budi DRUGačiji" - projekat smanjivanja nasilja među mladima

Rezultati istraživanja pokazuju da su različiti oblici agresivnog ponašanja sve prisutniji u osnovnim i srednjim školama. Prema rečima stručnjaka, posebno zabrinjava porast agresije i nasilja kao modela rešavanja problema među mladima, neprepoznavanje verbalnog ponašanja, te odsustvo reakcije. Sa ciljem razvijanja tolerancije na različitosti i smanjivanje nasilja projekat „Budi DRUGačiji!“ će biti realizovan kroz niz aktivnosti do kraja juna naredne godine.

U okviru projekta biće organizovana vršnjačka edukacija, kao i seminari namenjeni prosvetnim radnicima. Na temu „Budi DRUGačiji!“ juče je otvoren likovni konkurs za izradu plakata.

Projekat će biti realizovan u saradnji sa Savetovalištem za mlade Doma zdravlja, Kancelarijom za mlade, Politehničkom školom, Udruženjem za mlade „Olovka piše srcem“ i Udruženjem „AKA“. Realizaciju projekta, u vrednosti od 250.000 dinara, je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2580

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.