Komentara: 12
Pregleda: 3824

Problem apoteke u Malom Bajmoku će biti rešen

28.01.2016. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Meštani Malog Bajmoka uskoro će moći da kupuju lekove na lekarski recept, jer će apoteka „Venus“, koja posluje u prostorijama mesne zajednice, učestvovati na konkursu RFZO, na osnovu koga se dobija mogućnost za ovakav vid poslovanja.
Problem apoteke u Malom Bajmoku će biti rešen

Po rečima Milimira Vujadinovića, člana Gradskog veća za socijalu, posle zahteva i peticije građana, prošle godine sklopljen je dogovor sa vlasnikom apoteke, da će u pružanje svojih usluga uvrstiti i izdavanje lekova na recept.

- Podsećam, da je sa apotekom „Venus“ 1.septembra 2012. godine Savet MZ Mali Bajmok, u čijem rukovodstvu je bio i Darko Antelj, odbornik Pokreta za prekoret, nevodeći računa o interesima građana,potpisalo ugovor u kome nijednom rečju nije definisana obaveza izdavanja lekova na recept – ističe Vujadinović. - Lokalna samouprava se obavezala da će taj problem rešiti vodeći računa i građanima i o apoteci. U aprilu nam je stiglo obaveštenje da će apoteka učestvovati na konkursu RFZO, koji je nedavno otvoren i traje do 28. februara. Daćemo sve od sebe da ono što smo obećali i ispunimo.

Informaciju o učešću na konkursu potvrdio nam je i Tamaš Sirak, vlasnik apoteke „Venus“.

- Jedini način da lekove izdajemo na recept je da učestvujemo na konkursu RFZO, koji je u toku, i nadamo se da će sve biti u redu i da ćemo ovaj problem brzo rešiti – kratko će Sirak.

U Mesnoj zajednici Mali Bajmok kažu da se novo rukovodstvo ovim pitanjem bavi od početka svog mandata, septembra prošle godine, i da imaju čvrsta i pismena obećanja lokalne samouprave će se lekovi izdavati na recept.

- Imajući u vidu da je apoteka tu godinama, kao dobri domaćini, dali smo rok da se ovaj problem reši i nadamo se da će to biti vrlo brzo. U suprotnom spremni smo na saradnju sa ostalim farmaceutskim kućama – naglašava Saša Gravorac, predsednik Skupštine MZ Mali Bajmok, dodajući da je apoteka samo jedan od niza problema koje su nasledili od prethodnog rukovodstva. - Oni koji nas sada optužuju ostavili su nam potpuno prazne prostorije mesne zajednice, jer je sav inventar zaplenjen zbog duga preduzeća koje je tu osnovano. Zbog niza uočenih nepravilnosti, zatražićemo od lokalne samouprave kompletnu revizuju poslovanja mesne zajednice u proteklih nekoliko godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3824

Povezane vesti

Povezane teme

mz mali bajmok

milimir vujadinović

apoteka mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.