Komentara: 9
Pregleda: 2502

Apoteka i dalje među većim problemima u Malom Bajmoku

28.10.2015. u 09:15h
Izvor: RTV City
Nakon nedavno održanih izbora za članove skupština mesnih zajednica i MZ „Mali Bajmok“ dobila je novo rukovodstvo. Konstitutivna sednica Skupštine održana je 1. septembra, a plan rada je već donet i to za naredne tri godine.
Apoteka i dalje među većim problemima u Malom Bajmoku

Gorući problem za stanovnike MZ "Mali Bajmok" već dugo vremena je privatna apoteka koja ne izdaje lekove na recept, i to je i prvo pitanje koje je dočekalo nove čelnike ove mesne zajednice. Pored toga, problem predstavlja i nedostatak lekara, ali kako je najavljeno, rešenja su već pronađena.

"Odmah nakon konstituisanja mi smo se obratili članu gradskog veća zaduženom za socijalna pitanja, gospodinu Vujadinoviću, koji nam je ponudio rešenje koje je i nađeno. Pošto se početkom svake godine raspisuje konkurs Fonda za zdravstveno osiguranje, naša sadašnja apoteka će konkurisati i samim tim će biti omogućeno izdavanje lekova na recept. Ukoliko postojeći vlasnik to ne učini, mi imamo dogovor da će tamo Apoteka Subotica tamo otvoriti apoteku. Pored apoteke, nama je gorući problem i ambulanta gde imamo dva lekara, a enormno povećanje broja kartona. Činjenica da je ambulanta za kratko vreme dostigla broj od čak 5.000 kartona iziskuje i trećeg lekara. Mi smo u saradnji sa Domom zdravlja našli određeno rešenje i za početak ćemo ubaciti još jednog lekara, a ukoliko se pokaže potreba i četvrtog“ rekao je Saša Gravorac, predsednik Skupštine MZ "Mali Bajmok".

Većih infrastukturnih problema u MZ "Mali Bajmok" nema, jer je ovaj deo grada dosta dobro uređen. Međutim, kako kaže novo rukovodstvo, ima još dosta posla, a prvi radovi će biti već na proleće.

Novo rukovodstvo MZ „Mali Bajmok“ poziva stanovnike da im se obrate ukoliko imaju probleme, jer napominju, da iako mesna zajednica ima skromna ovlašćenja, ona je prva instanca za građane koja će ukoliko određeni problem nije u njihovoj nadležnosti, dalje delegirati nadležnim intitucijama.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2502

Povezane vesti

Povezane teme

mali bajmok

mz mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.