Komentara: 77
Pregleda: 20000

Priveden saučesnik u napadu na dvojicu mladića

20.08.2013. u 10:27h
Izvor: Subotica.com
Policijska uprava Subotica saopštila je da je juče prepodne privela i drugu osobu za koju postoji osnov sumnje da je bila saučesnik u incidentu koji se dogodio u subotu rano ujutro, a koji je za posledice imao teže telesne povrede dvojice osamnestogodišnjaka.
Priveden saučesnik u napadu na dvojicu mladića

U noći između petka i subote na dve lokacije u gradu desili su se incidenti u kojima su, kako je za sada utvrđeno, učestvovala dva maloletna lica, koja su pokušala da izvrše razbojništvo, a tom prilikom dvojicu mladića, Alekseja Bogovića i Valentina Seleza, namerno više puta pregazili putničkim vozilom preko udova, a zatim ih ostavili da sa teškim telesnim povredama sami pokušaju da dozovu pomoć.

Aleksej i Valentin su trenutno zbrinuti na ortopedskom odeljenju Opšte bolnice u Subotici, imaju teške ozlede u vidu višestrukih preloma, opekotina, nagnječenja i razderotina, ali njihovo stanje je stabilno. U narednim danima biće urađeni određeni hirurški zahvati kako bi se zbrinula oštećenja sa kojim su doveženi na hitan prijem u subotu ujutro.

Povređene mladiće juče su posetili gradonačelnik i predsednica Skupštine Subotice i poželeli im brz oporavak. Više o poseti možete pročitati u povezanoj vesti.

Saopštenje policije povodom privođenja saučesnika

U opsežnoj akciji, subotička policija je juče lišila slobode maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da je, u ranim jutarnjim časovima 17. avgusta, izvršio tri krivična dela razbojništva, kvalifikovano od strane tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Postoje osnovi sumnje da je, šesnaestogodišnjak u zajednici sa četrnaestogodišnjim maloletnikom, kojeg je sudija za maloletnike Višeg suda stavio u pritvor do 30 dana, u subotu u vremenskom periodu od 02.20 časova do 02.40 časova, u Željezničkom naselju i naselju Kertvaroš u Subotici, u tri odvojena slučaja, napao tri osobe.

Osumnjičena šesnaestogodišnja osoba, privedena je sudiji za maloletnike Višeg suda u Subotici, koji je odredio pritvor do 30 dana.

Da podsetimo, PU Subotica u nedelju ranije poslepodne saopštila je da je jedan od dvojice osumnjičenih priveden, a da se za drugim intenzivno traga.

Gradonačelnik pozdravlja efikasnu reakciju policije

U izjavi za naš sajt gradonačelnik Subotice Modest Dulić izrazio je zadovoljstvo jučerašnjom akcijom i čestitao policiji na brzoj i odlučnoj reakciji koja je rezultirala privođenjem saučesnika u nasilništvu koje je uznemirilo naš grad. Gradonačelnik je takođe izrazio nadanja da će Tužilaštvo u skladu sa prikupljenim dokazima na pravi način karakterisati ovo delo, a da će Sud strogo kazniti vinovnike kako bi se poslala jasna poruka da će se društvo beskompromisno i odlučno obračunavati sa svakim pokušajem nametanja nasilja u mirnom gradu i tolerantnoj sredini kao što je Subotica.

Više detalja o ovom incidentu, kao i na stotine reakcija i komentara koji su postavljeni od strane građana možete da pročitate u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 77
Pregleda: 20000

Povezane vesti

Povezane teme

razbojništvo

nasilništvo

teška telesna povreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.