Komentara: 85
Pregleda: 13933

Saopštenje Kabineta gradonačelnika povodom incidenta u kojem su dve osobe teže povređene

19.08.2013. u 14:14h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
"Grad Subotica najoštrije osuđuje sve učestalije napade na građane i porast kriminala u gradu, koji su kulminirali događajima proteklog vikenda, kada su dve mlade osobe teško povređene. Posebno je zabrinjavajuća činjenica da su se poslednji napadi dogodili nadomak centra grada, u ulici Jovana Mikića i da više nema bezbednih zona za pešake." - stoji u saopštenju Kabineta gradonačelnika.
Saopštenje Kabineta gradonačelnika povodom incidenta u kojem su dve osobe teže povređene

Nedopustivo je da se u Subotici gomilaju nerešeni slučajevi razbojništava i napada na građane, nasilja u porodici i ubistava, što posebno doprinosi mučnoj armosferi u gradu i osećaju nesigurnosti kod Subotičana.

Poslednji slučaj, maloletnika koji su bez straha i puni samopouzdanja seli u automobil, pljačkali, zlostavljali i gazili ljude, samo su paradigma bezbednosne situacije u gradu. Takvo bahaćenje Subotičani ne pamte još od ratnih devedesetih godina prošlog veka, a bilans proteklog vikenda, samo je vrh ledenog brega i direktna posledica mlakih ili nikakvih reakcija državnih organa. Subotičani su već duže vreme izloženi nasilju i razbojništvima, provalama u porodične kuće i otimanju imovine, šikaniranju bahatih i moćnih, tučama pred kafanama. Istovremeno, reakcije državnih organa su najčešće neadekvatne i spore.

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, posetiće danas u subotičkoj Opštoj bolnici, dvojicu povređenih mladića, a od policije zahteva da se ispita da li su u ceo slučaj zaista umešani samo mlađi maloletnici i indicije da se radi o povratnicima u izvršenju krivičnih dela. Logično se postavlja pitanje kako je moguće da lica kriminalnog postupanja slobodno šetaju gradom i maltretiraju Subotičane.

Naši mediji su poslednjih meseci puni priče o borbi protiv kriminala i korupcije, a Subotičani se istovremeno osećaju nesigurnije nego ikada. Umesto pompeznih najava u tabloidima, veliki zagovornici borbe protiv kriminala bi trebalo da vode računa pre svega o bezbednosti običnih i malih ljudi.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 85
Pregleda: 13933

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

kabinet gradonačelnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.