Komentara: 19
Pregleda: 2870

Pozorište, hala za hokej, vrtići, kuhinja za decu, sanacija deponije - investicioni prioriteti u gradskom budžetu za 2024. godinu

21.12.2023. u 09:44h
Izvor: Subotica.com
Pozorište, hala za hokej, vrtići, kuhinja za decu, sanacija deponije - investicioni prioriteti u gradskom budžetu za 2024. godinu

Budžet za 2024. godinu koji je danas usvojen na Gradskoj skupštini (53 glasa za, 4 protiv) iznosi 10,4 milijarde dinara, što je 9,36 odsto više u odnosu na prošlogodišnji. U usvojenoj strukturi budžeta 26 odsto (2,5 milijarde dinara) alocirano je na investicije, pre svega započete, za koje se gradski oci nadaju da će u većoj meri biti i završeni tokom naredne godine.

Najznačajniji planirani kapitalni projekti su nastavak radova rekonstrukcije i izgradnje zgrade Narodnog pozorišta u vrednosti 1,6 milijardi dinara (zajednički sredstvima budžeta RS, APV i grada), izgradnja ambulante na Paliću (103 miliona dinara), završetak rekonstrukcije i izgradnje centralne kuhinje PU „Naša radost“ (56,5 mil. din) i opremanje kuhinje (54 mil din). zatim rekonstrukcija dva vrtića - "Mandarina" i "Sanda Marjanović" (207,5 mil. din), izrada projektno-tehničke dokumentacije za Halu za hokej (15.5 mil. din), kao i prva faza radova na sanaciji i rekultivaciji deponije Aleksandrovačka bara (30 mil. din).

Od infrastrukturnih projekata u predlogu budžeta među prioritetima se ne navodi višenamenska sportska hala za čiju je lokaciju određena druga kasarna, kao ni rekonstrukcija Gradskog stadiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 19
Pregleda: 2870

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.