Komentara: 32
Pregleda: 6335

Raspisan konkurs za idejno rešenje sportske hale na kompleksu Druge kasarne

09.11.2023. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Raspisan konkurs za idejno rešenje sportske hale na kompleksu Druge kasarne

Danas je raspisan konkurs za idejno rešenje sportske hale čija izgradnja se planira na parceli koja pripada kompleksu Druge kasarne. 

Ova lokacija je odabrana u skladu sa planskom dokumentacijom po kojoj je dozvoljena izgradnja sportskih objekata na kompleksu Druge kasarne. Blizina glavnih putnih pravaca i uključenja na auto-put samo su neki od parametara koji su uzeti u obzir prilikom izbora lokacije - objašnjava Relja Kovač, urbanista u JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Raspisan konkurs za idejno rešenje sportske hale na kompleksu Druge kasarneZainteresovani građani i pravna lica mogu konkurisati do 1. februara naredne godine, a nagradni fond obezbeđen je iz gradskog budžeta.

- U svakom autorskom timu treba da bude minimalno jedan diplomirani inženjer arhitekture, a poželjno je da u timu budu autori  iz različitih struka koji bi doprineli poboljšanju idejnog rešenja - dodaje Kovač - Pored prostornih i urbanističkih kriterijuma ocenjivaće se i estetika, kao i ekonomska i ekološka opravdanost samog objekta. Radove će ocenjivati stručna komisija koja se sastoji od projektanata urbanista, kao i profesora Građevinskog fakulteta Subotica i FTN Novi Sad, odsek arhitektura.

Svi neophodni podaci o ovom konkursu biće istaknuti tokom dana na sajtu JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, kao i na sajtu javne nabavke.

Inače, na prostoru kompleksa Druge kasarne (nekadašnja Petar Drapšin) u planu je i izgradnja fudbalskog stadiona, kao i ledene dvorane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 32
Pregleda: 6335

Povezane vesti

Povezane teme

druga kasarna

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.