Komentara: 2
Pregleda: 6413

Potpisan ugovor o nabavci angio-sale za subotičku bolnicu

10.05.2017. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Tri nove angio-sale biće isporučene u narednih 90 dana zdravstvenom sistemu Vojvodine, odnosno opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu. Angio-sale namenjene su pacijentima s kardiovaskularnim oboljenjima, omogućavaju intervencije na srcu, na perifernim krvnim sudovima, ali i intervencije na bubrežnim arterijama.
Potpisan ugovor o nabavci angio-sale za subotičku bolnicu

Ugovor su danas potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Кovačević i predstavnici kompanije „Siemens Healthcare” iz Beograda, direktorka Marijana Đorđević i tehnički direktor Jovan Radovanović. Potpisivanju ugovora u Novom Sadu prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktori bolnica u koje će angio-sale biti isporučene.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da nabavka tri angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer angio-sale trenutno postoje samo na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine – kazao je Mirović i dodao da sledi nastavak edukacije zaposlenih u ove tri ustanove, za šta su zaduženi najugledniji kardiolozi iz Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Кamenici, a potom i završetak uređenja prostora u kojima će biti smeštene angio-sale.

Kada je u pitanju prostor, on je već obezbeđen, pa će angio-sala u opštoj bolnici u Subotici biti smeštena na drugom spratu, na površini od oko 100 kvadratnih metara.  Njenim radom bi trebalo da se smanji broj pacijenti koji se upućuju u Sremsku Kamenicu, kao i u Klinički centar Vojvodine, gde se neki građani upućuju radi dijagnostičkog pregleda krvnih sudova.

Direktorka kompanije „Siemens Healthcare” Marijana Đorđević istakla je da je Srbija među  vodećim državama u Evropi po bolestima kardiovaskularnog sistema, zbog čega je pohvalila inicijativu da se pacijentima iz Subotice, Zrenjanina, Sombora obezbedi adekvatno lečenje. Dodala je da će kompanija isporučiti tri angio-sale iz svog portfolija, s najsavremenijim softverima za vizuelizaciju stenta, za neurološke i druge procedure, pri čemu će zračenje za pacijente i osoblje biti minimalno.

- Mi smo dugogodišnji partneri i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i drugih eminentnih ustanova u Vojvodini u oblasti zdravstva. Oni imaju iskustava sa našom opremom i sa našom servisnom podrškom, tako da je ovo samo nastavak, nadam se, uspešne saradnje - rekla je Đorđević.

Za nabavku opreme izdvojeno je 138.150.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6413

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

angio sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.