• Pregleda: 5676

Potpisan ugovor o nabavci angio-sale za subotičku bolnicu

Tri nove angio-sale biće isporučene u narednih 90 dana zdravstvenom sistemu Vojvodine, odnosno opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu. Angio-sale namenjene su pacijentima s kardiovaskularnim oboljenjima, omogućavaju intervencije na srcu, na perifernim krvnim sudovima, ali i intervencije na bubrežnim arterijama.
Potpisan ugovor o nabavci angio-sale za subotičku bolnicu

Ugovor su danas potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Кovačević i predstavnici kompanije „Siemens Healthcare” iz Beograda, direktorka Marijana Đorđević i tehnički direktor Jovan Radovanović. Potpisivanju ugovora u Novom Sadu prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktori bolnica u koje će angio-sale biti isporučene.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da nabavka tri angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer angio-sale trenutno postoje samo na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine – kazao je Mirović i dodao da sledi nastavak edukacije zaposlenih u ove tri ustanove, za šta su zaduženi najugledniji kardiolozi iz Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Кamenici, a potom i završetak uređenja prostora u kojima će biti smeštene angio-sale.

Kada je u pitanju prostor, on je već obezbeđen, pa će angio-sala u opštoj bolnici u Subotici biti smeštena na drugom spratu, na površini od oko 100 kvadratnih metara.  Njenim radom bi trebalo da se smanji broj pacijenti koji se upućuju u Sremsku Kamenicu, kao i u Klinički centar Vojvodine, gde se neki građani upućuju radi dijagnostičkog pregleda krvnih sudova.

Direktorka kompanije „Siemens Healthcare” Marijana Đorđević istakla je da je Srbija među  vodećim državama u Evropi po bolestima kardiovaskularnog sistema, zbog čega je pohvalila inicijativu da se pacijentima iz Subotice, Zrenjanina, Sombora obezbedi adekvatno lečenje. Dodala je da će kompanija isporučiti tri angio-sale iz svog portfolija, s najsavremenijim softverima za vizuelizaciju stenta, za neurološke i druge procedure, pri čemu će zračenje za pacijente i osoblje biti minimalno.

- Mi smo dugogodišnji partneri i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i drugih eminentnih ustanova u Vojvodini u oblasti zdravstva. Oni imaju iskustava sa našom opremom i sa našom servisnom podrškom, tako da je ovo samo nastavak, nadam se, uspešne saradnje - rekla je Đorđević.

Za nabavku opreme izdvojeno je 138.150.000 dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
ЈОВАН Odgovori
Суботичани могу захвалити претходном директору др. Горану Бићанину за Ангио салу, реновирање ОП блока, сређено породилиште и неонатологију, одмакле радове за Палијативу, подршку у изградњи ИВФ и започету причу о новом одељењу пулмологије. После толико добрих потеза и нови директор је дао свој допринос. Покушао је увести мало реда на паркингу.
dva tri - četri tri
a kome treba da se "zahvalimo" za centar za vantelesnu oplodnju? [*...*] koji je 10 godina kočio projekat ili [*...*] što je maznuo lovu ( i ) za to?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.