Komentara: 61
Pregleda: 18894
Foto

Igor Mirović: Subotica može da računa na podršku Pokrajine

17.10.2016. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
Nastavak radova na rekonstrukciji Narodnog pozorišta, angio sala u subotičkoj Bolnici, otvaranje novih radnih mesta i investiranje u Palić su teme o kojima su razgovarali predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban.
Igor Mirović: Subotica može da računa na podršku Pokrajine

Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske Vlade i Grada Subotica izgrađena je nova hala u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“. U izgradnju nove hale, površine 2.150 kvadratnih metara, koja je već spremna za investitore uloženo je ukupno 115 miliona dinara.

Novoizgrađen objekat danas je obišao premijer Pokrajinske Vlade Igor Mirović, koji je najavio da će Pokrajinska Vlada finansirati i druge projekte u Subotici, kao što su rad na privlačenju investicija u Privrednu zonu „Mali Bajmok“, izgradnja Narodnog pozorišta, nastavak rekonstrukcije Velike terase i Velikog parka na Paliću, kao i opremanje angio-sale u Opštoj bolnici.

- Stopa nezaposlenisti je u Subotici pala ispod deset procenata i na ovom primeru se vidi šta znači sinergija i zajedničko investiranje i Vlade Republike Srbije, Pokrajinske Vlade i lokalne samouprave i šta znači energija i veština da se investitori dovedu u Suboticu. Malo koji grad ima takvu stopu nezaposlenisti i na tome ćemo i u budućnosti da radimo – istakao je pokrajinski premijer Igor Mirović. - Želimo da damo i novu energiju u razvoju poljoprivrede, lokalnog ekonomskog razvoja, a ima i mnogo mogućnosti za pripremu zajedničkih projekata kada je reč o prekograničnoj saradnji. Subotica ima spremne projekte, što je veoma važno, i naš zajednički posao počinje već narednih nedelja i privi rezultati biće vidljivi već početkom naredne godine, kada budemo opremili angio salu i nastavili radove u zoni u „Malom Bajmoku“, kao i na izgradnji Narodnog pozorišta.

Obnova i izgradnja „Talijinog hrama“, koja traje već punih devet godina, biće nastavljena i iduće godine, s tim da se što pre mora uraditi revizija projekta koji se tiče unutrašnjeg opremanja objekta.

- Za potpuni završetak radova neophodna su velika sredstva. U šestoj fazi biće završeno kompletno zatvaranje objekta, a pre no što se pristupi unutrašnjim radovima potrebno je da Grad Subotica, putem svojih preduzeća, napravi sveobuhvatnu reviziju, jer se prema postojećem projektu traže prilično visoka sredstva da bi se objekat stavio u funkciju – objasnio je Igor Mirović. - Analizom projekta trebalo bi da uštedimo određena sredstva, i nadam se da će to biti brzo, kako bi imali potpuni plan i kako bi planirali novac u budžetu za narednu godinu.

Gradonačelnik Bogdan Laban se zahvalio pokrajinskom premijeru na podršci za realizaciju konkretnih projekata. Po njegovim rečima, novoizgrađena hala će doneti oko stotinu novih radnih mesta, time i priliv značajnih sredstava u bužet grada.

- Zadovoljstvo nam je što javnosti možemo da pokažemo ovako uspešan projekat, koji je deo zajedničke saradnje grada i pokrajine. Hala površine 2.150 kvadratnih metara je investicija vredna 115 miliona dinara, od čega je 110 miliona dala pokrajina, a pet miliona grad. Takođe, grad je finansirao izgradnju nove trafo stanice u vrednosti od 5.7 miliona dinara koja će pokriti kapacitete električne energije za ovaj objekat, ali i za druge okolne objekte – istakao je Bogdan Laban. - Imamo zainteresovane, potencijalne zakupce hale, ali za sada ne bih licitirao sa imenima. Imamo tri potencijalna investitora, neki od njih sarađuju sa Amatekom, investitiorom koji se već nalazi u našoj Slobodnoj zoni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 61
Pregleda: 18894
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
slobodna zona subotica investicije u Suboticu Grad Subotica investicije Palić Narodno pozorište privredna zona mali bajmok nebojša daraboš gojko radić bogdan laban privlačenje stranih investicija industrijska zona mali bajmok tivadar bunford pokrajinska vlada igor mirović angio sala
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.