Komentara: 10
Pregleda: 4384

Potapajući stubovi uskoro u funkciji

10.12.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Zbog kompleksnosti sistema, uvođenja vanrednog stanja, te oštećenja koja su pretrpeli u dva navrata, potapajući stubovi kojima se ograničava ulazak vozila u pešačku zonu u centru grada biće u funkciji tokom decembra, kažu iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.
Potapajući stubovi uskoro u funkciji

Iako je trebalo da počnu s radom u aprilu, potapajući stubovi koji su postavljeni na početku Korzoa i kod svečanog ulaza u Gradsku kuću iz pravca Štrosmajerove ulice, još uvek nisu u fukciji, na šta je skrenuo pažnju i jedan naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka".

- Interesuje me šta se dešava sa potapajućim stubovima u pešačkoj zoni? Plaćeni su tri miliona, a vozila ulaze kada žele, iako ima važeća odluka koja reguliše vreme ulaska. Šta radi Služba za energetiku i saobraćaj? Da li se vodi kakva evidencija? Ko je odgovoran za nerad sistema - upitao je naš sugrađanin.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj odgovaraju da je reč o složenom procesu, te da je nakon zaključenja ugovora sa izvođačem u avgustu prošle godine, usledilo uvođenje u posao, izvođenje radova, završetak, primopredaja i završno plaćanje, što je realizovano u decembru 2019. godine.

Potapajući stubovi uskoro u funkcijiSledeći korak, kako dodaju, bila je obuka zaposlenih za korišćenje softvera koji podržava sistem potapajućih stubova, a kako bez odobrenja u pešačkoj zoni mogu da se kreću samo vozila hitne pomoći, vatrogasaca, policije i komunalne policije, te vozila javnih preduzeća, pristupilo se prikupljanju, analizi i unosu podataka u softver.

- S obzirom na činjenicu da prilikom ulaska u pešačku zonu, Policijska uprava u Subotici iz bezbedonosnih i operativnih razloga treba samostalno da rukuje sistemom, pristupilo se omogućavanju manuelnog rukovanja sistemom potapajućih stubića. Uvođenje vanrednog stanja, od 15. marta do 6. maja ove godine, znatno je usporilo i otežalo stavljanje sistema u funkciju, zbog nemogućnosti održavanja obuke za korisnike ovog sistema. Takođe u toku 2020. godine, sistem potapajućih stubova je dva puta pretrpeo materijalnu štetu od strane fizičkih lica i to 25. juna i 28. septembra - objašnjavaju iz nadležnog Sekretarijata, poručujući da je u planu da se u toku ovog meseca potapajući stubovi puste u rad.

Potapajući stubovi uskoro u funkciji

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4384

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj

potapajući stubovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.