Komentara: 22
Pregleda: 6061

Stubići za ulazak u pešačku zonu u centru grada od četvrtka u funkciji

12.04.2021. u 12:46h
Izvor: Subotica.com
Stubići za ulazak u pešačku zonu u centru grada od četvrtka u funkciji

Od četvrtka, 15. aprila, u funkciji će biti sistem kontrole ulaska u pešačku zonu na korzou u centru grada. U pešačku zonu moći da se uđe od strane Jadrana i iz Štrosmajerove kod svečanog ulaza u Gradsku kuću.

- Na osnovu Odluke o pešačkim zonama i vođenju teretnog saobraćaja kroz naseljena mesta na teritoriji Grada Subotice u pešačkoj zoni zabranjen je saobraćaj svih vrsta vozila, uz izuzetak da nadležni organ za poslove saobraćaja Gradske uprave može da odobri prolaz i zaustavljanje vlasnicima, odnosno korisnicima motornih vozila u pešačkoj zoni - objašnjavaju iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj. - Vozilima kojima se može dozvoliti ulazak, dozvoljava se isključivo u prepodnevnim časovima, i to u vremenu od 6 do 10 časova.

Stubići za ulazak u pešačku zonu u centru grada od četvrtka u funkcijiKako se navodi, za automatsko spuštanje potapajućeg stuba potrebno je vozilom prići ispred stubića i sačekati (do 10 sekundi) da se upali zeleno signalizaciono svetlo.

Za ulaz vozilima u pešačku zonu koristiće se lokacije gde je postavljen sistem potapajućih stubića, i to, na ulazu iz Štrosmajerove ulice ka svečanom ulazu u Gradsku većnicu i ulazu na Korzo od strane ulice Đure Đakovića (Jadran).

Ovaj sistem je trebao da bude pušten u rad pre godinu dana (april 2020.), međutim zbog situacije sa koronom je prolongirano, naredni termin za puštanje u rad je trebao da bude druga polovina decembra, međutim iz objektivnih razloga ponovo je odloženo.

- S obzirom na činjenicu da prilikom ulaska u pešačku zonu, Policijska uprava u Subotici iz bezbedonosnih i operativnih razloga treba samostalno da rukuje sistemom, pristupilo se omogućavanju manuelnog rukovanja sistemom potapajućih stubića. Uvođenje vanrednog stanja, od 15. marta do 6. maja ove godine, znatno je usporilo i otežalo stavljanje sistema u funkciju, zbog nemogućnosti održavanja obuke za korisnike ovog sistema. Takođe u toku 2020. godine, sistem potapajućih stubova je dva puta pretrpeo materijalnu štetu od strane fizičkih lica i to 25. juna i 28. septembra - objašnjeno nam je iz početkom decemebra prošle godine iz nadležnog Sekretarijata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 22
Pregleda: 6061

Povezane vesti

Povezane teme

pešačka zona

potapajući stubovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.