Komentara: 98
Pregleda: 19845

Poskupljuju usluge osam javnih preduzeća?

15.12.2022. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
Osam subotičkih javnih preduzeća zatražilo je od Gradskog veća saglasnost za povećanje cena usluga. Ukoliko zahtevi budu odobreni, od 1. februara naredne godine Subotičani će morati da izdvoje više novca za plaćanje usluga Vodovoda, Čistoće, Parkinga, Subotica-transa, Pogrebnog, Dimničara, Stadiona i Subotičkih pijaca.
Poskupljuju usluge osam javnih preduzeća?

Vodovod je zatražio povećanje cena čiste vode, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za 25 odsto. U istom procentu poskupeće i usluge sakupljanja, odvoženja i deponovanja komunalnog otpada.

Sat parkiranja u crvenoj zoni koštaće 55 dinara, u žutoj zoni sat vremena parkiranja građani će plaćati 45 dinara, a u plavoj zoni 30 dinara. Zatraženo je, između ostalog, da bude povećana i cena parkiranja kod Otvorenog univerziteta, pa će sat koštati 55 dinara. Doplatna karta bi pratila ovaj talas i bila bi 1.000 dinara.

Cena ulaznica na bazene i klizalište će poskupeti na 250 dinara. Takođe, mogle bi poskupeti i sve grobljanske usluge, a na poskupljenje od 10 odsto mogu računati i pijačari.

Ukoliko zahtev JKP "Dimničar" bude odobren, godišnje usluge čišćenja i kontrole dimovnih objekata umesto 1.754 dinara, koštaće 2.192,50 dinara.

Iako je letos već povećalo cene svojih usluga, JP "Subotica-trans" ponovo je uputilo zahtev za korekciju cena u gradskom i prigradskom saobraćaju, od prosečno 12,5 odsto povećanja. Karta u gradskom autobusu koštaće 120 dinara ukoliko se kupuje kod vozača.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 98
Pregleda: 19845

Povezane vesti

Povezane teme

jkp parking subotica

jkp vodovod subotica

subotičke pijace

Suboticatrans

jkp pogrebno

jkp čistoća i zelenilo

poskupljenja

jkp dimničar

poskupljenje grejanja

jkp stadion subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.