Komentara: 64
Pregleda: 8246

Pred Subotičanima talas poskupljenja

23.12.2022. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Šta Subotičane sve čeka u Novoj godini u ovom trenutku niko ne može da kaže, ali ono što je sigurno, čeka nas serija poskupljenja.
Pred Subotičanima talas poskupljenja

Od naredne godine, za deset odsto povećana je osnovica poreza na imovinu, za 14 odsto takse i naknade a saglasnost od Gradskog veća za poskupljenje tražili su i JKP „Subotičke pijace“, JKP „Dimnićar“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Parking“, JKP „Stadion“, JKP „Pogrebno“ i JP „Subotica-trans“.

Da su najavljena poskupljenja opravdana smatra prvi čovek grada Stevan Bakić, objašnjavajući situaciju sa kojom se preduzeća susreću.

Pred Subotičanima talas poskupljenja- Nažalost, Grad Subotica mora da prati situaciju kako na tržištu, tako i na globalnom nivou i to su glavni razlozi što će doći do povećanja određenih usluga i taksi. Na povećanje usluga javnih preduzeća uticala su tri glavna faktora – povećanje cene energenata i električne energije, rast cena na malo i povećanje minimalne cene rada – objasnio je gradonačelnik Bakić. -  Uz  to, neka preduzeća deset godina nisu korigovala svoje cene, a za to svreme, svet se „okrenuo naoačke“. Zbog funkcionisanja samih preduzeća i cele administracije moralo je do korekcije i zato postoji raspon od deset do 35 odsto u zavisnosti od preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 64
Pregleda: 8246

Povezane vesti

Povezane teme

poskupljenje vode

poskupljenje gasa

javna komunalna preduzeća

poskupljenja

komunalne usluge

stevan bakić

cene komunalnih usluga

poskupljenje gradskog prevoza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.