Komentara: 85
Pregleda: 7149

Poskupljuju komunalne usluge i taksi prevoz, Gradsko veće odobrilo zahteve za korekciju cena

04.01.2023. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće, krajem prošle nedelje, dalo je saglasnost za korekciju cena usluga svim javnim i javno komunalnim preduzećima koja su podnela zahtev. To znači da će Subotičani, od narednog meseca, morati da izdvoje više novca za plaćanje brojnih komunalnih usluga.
Poskupljuju komunalne usluge i taksi prevoz, Gradsko veće odobrilo zahteve za korekciju cena

Od 1. februara, čista voda i usluge odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda poskupeće za čak 25 odsto, a u istom procentu poskupeće i usluge sakupljanja, odvoženja i deponovanja komunalnog otpada.

Skuplje će biti i grobljanske usluge, a pijačari mogu računati na poskupljenje od 10 odsto.

Ulaznica na bazene i klizalište će stajati 250 dinara, dok će usluge čišćenja i kontrole dimovnih objekata umesto 1.754 dinara, koštati 2.192, 50 dinara.

Sat parkiranja u crvenoj zoni koštaće 55 dinara, u žutoj zoni sat vremena parkiranja građani će plaćati 45 dinara, a u plavoj zoni 30 dinara. 

Od narednog meseca, karta za jednu vožnju  u gradskom prevozu će koštati 120 dinara ako se kupuje kod vozača, odnosno 90 dinara u pretprodaji.

Gradsko veće odobrilo je i poskupljenje usluga taksi prevoza, pa po novom cenovniku start u dnevnoj tarifi košta 150 dinara, a pređeni kilometar 85 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 85
Pregleda: 7149

Povezane vesti

Povezane teme

javna komunalna preduzeća

poskupljenja

komunalne usluge

cene komunalnih usluga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.