• Pregleda: 1915

Poljoprivrednici traže jedan odsto budžeta

U nastavku prenosimo Otvoreno pismo upućeno gradonačelniku Subotice, koje ispred Udruženja poljoprivrednika Subotica potpisuje Miroslav Kiš. Tekst pisma objavljujemo u neizmenjenoj formi.
Poljoprivrednici traže jedan odsto budžeta

S velikom pažnjom smo pratili pripreme za donošenje gradskog budžeta za 2016. godinu, i mada su sve političke strukture u gradu deklarativno za razvoj i unapređenje poljoprivrede, ni ove, kao ni prethodnih nekoliko godina, ni jedan jedini dinar nije opredeljen za poljoprivredu.

Tokom godine je usvojena i strategija poljoprivrede i razvoja sela, samo izgleda da za to nisu potrebni novci, ili poljoprivrednici i seosko stanovništvo treba sami da se snalaze i finansiraju sve aktivnosti.

Da bi poljoprivredu dalje razvijali i unapređivali, zahtevamo od Gradonačelnika i odbornika svih partija koji čine gradski parlament, da najmanje 1% gradskog budžeta bude opredeljeno za poljoprivredu. 

Udruženje poljoprivrednika Subotica

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
suboticanin Odgovori
Podrzavam u potpunosti. Samo trtljaju o razvoju sela a ne cine nista. Razviti privredu i da deca jedu nase a ne brazilsko,madjarsko i sl. Ne odustajte i borite se za sve nas koji decu imamo i koji nismo pobigli odale na zapad.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.