• Pregleda: 3495

Napravljen nacrt budžeta za 2016. godinu

Gradsko veće Subotice usvojilo je nacrt budžeta za narednu godinu koji će iznositi 5.876.980.000 dinara, a da li će biti usvojen u utorak će odlučiti odbornici gradskog parlamenta.
Napravljen nacrt budžeta za 2016. godinu

Prema nacrtu, prihodi i primanja budžeta planirani su u visini od 5.538.160.000 dinara, a zajedno sa prenetim namenskim sredstvima iz ove godine u visini od 109.388.000 dinara i prihodima i primanjima indirektnih korisnika budžeta u visini od 229.432.000 dinara, čine ukupan obim budžeta.

Najveći prihodu u budžetu planirani su od poreza na dohodak i dobit (2.24 milijarde – skoro 40% ukupnog budžeta), poreza imovinu (1.174 milijarde) i poreza na dobra i usluge (184 miliona). Tu su i sredstva od međunarodnih organizacija (128 miliona), transfer sa drugih nivoa vlasti (534 miliona), prihodi od imovine (271 milion)...

Kao i do sada, najveća stavka u rashodima su izdvajanje za zaposlene (1.085 milijardi) i korišćenje roba i usluga (1.4 milijarde). Tu su subvencije (520 miliona), donacije i transferi (789 miliona), otplata kredita (178 miliona)...

Materijal sa održane 112. sednice Gradskog veća vezan za utvrđeni predlog Odluke o budžetu grada Subotice za narednu godinu građani mogu da pogledaju i preuzmu sa zvaničnog internet portala grada Subotice i eventualne primedbe dostave Sekretarijatu za finansije do ponedeljka, 28. decembra 2015. godine, do 14 časova, na e-mail: .

- U cilju sprovođenja racionalizacije broja izvršilaca u javnom sektoru ukupna sredstva za plate zaposlenih su umanjena su za 3% u odnosu na ovu godinu, a rashodi za robe i usluge planirani  za 35 miliona dinara manje nego do sada – navodi se u obrazloženju.

Za socijalnu zaštitu planirano je oko 249 miliona dinara (4.42% budžeta), za kulturu 368 miliona (6.53%), a za obrazovanje oko 1.004 milijarde (17%).

Tokom naredne godine planiran je završetak radova na adaptaciji zgrade MZ Šupljak i sportske hale u MZ Bajmok. Planiraju se izdaci za adaptaciju zgrade u MZ Peščara, adaptaciju Doma kulture u MZ Stari Žednik, adaptacija zgrade u MZ Makova sedmica i izgradnja Doma kulture u MZ Palić.

Biće nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže, planirana je izgradnja poslovno proizvodne hale za montažu mašinskih i elektro mašinskih elemenata, priprema parcela za izgradnju-parcelacija "Mali Bajmok" Petar Drapšin", sufinansiranje adaptacije prostora za vantelesnu oplodnju i odeljenja za rehabilitaciju u Opštoj bolnici, rekonstrukcija Sinagoge i zgrade Narodnog pozorišta.

I naravno, za sprovođenje najavljenih lokalnih izbora planirano je 24 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
student Odgovori
Predviđena sredstva za adaptaciju Doma vojske su nedovoljna za preseljenje Narodnog pozorišta, pa će grad verovatno I dalje placati papreno zakup onih šupa u bivšoj fabric Mladost.
Zamenik pr. S.R. N.R. Odgovori
pogledao sam prvih par strana predloženog budžeta i već na osmoj strani sam ostao zabezeknut :
Za zgrade i građavinske objekte u ZOO vrtu je predviđeno da se utroši 11.200.000 din a za zgrade i objekte Naše Radosti ( vrtića ) neverovatnih 810.000!!!
Pa zar smo dotle došli da su nam bitniji majmuni , zmije i slonovi od naše dece!!!
Naša radost ima preko 50 0bjekata od koji je dobar deo u lošem a pojedini u očajnom stanju, da ne spominjem kako nema mesta da se prime sva deca i da je dobar deo grupa veći od propisanog maksimuma, odnosno da fali bar još jedan objekat .
SRAMOTA!!!
treali bi bar izjednačiti ulaganja u objekte Naše Radosti i ZOO vrata, mada realno ja lično smatram da bi prvo trebalo sanirati vrtiće pa tek onda doterivati ZOO vrt
kuguar Odgovori
Domovi kulture po madjarskim selima su, ipak, od krucijalnog znacaja. Bravo naprednjaci
keka Odgovori
Vrtic u koji ide moje dete prokisnjava godinama,nekad bude mokar i tepih u sobi a vi slobodno pravite krov majmunima i zirafama-oni su vazniji zar ne!!!!
milentijeah Odgovori
50 miliona evra, za sta, za koga? kako neki lepo zive..
swano Odgovori
smanjite porez kao da zivim u las vegasu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.