• Pregleda: 3574

Održana 112. sednica Gradskog veća

Na 112. sednici Gradskog veća grada Subotice, održanoj u sredu, 23. decembra 2015. godine, razmatran je nacrt i utvrđen predlog Odluke o budžetu grada Subotice za 2016. godinu, i upućen Skupštini grada na donošenje.
Održana 112. sednica Gradskog veća

Materijal sa održane 112. sednice Gradskog veća vezan za utvrđeni predlog Odluke o budžetu grada Subotice za narednu godinu građani mogu da pogledaju i preuzmu sa zvaničnog internet portala grada Subotice i eventualne primedbe dostave Sekretarijatu za finansije do ponedeljka, 28. decembra 2015. godine, do 14 časova, na mejl: .

Na jučerašnjoj sednici, Gradsko veće je dopunom Odluke o utvđivanju kulturnih manifestacija od posebnog značaja za Grad, u manifestacije od posebnog interesa za grad uvrstilo i "Jesenji festival jevrejske kulture".

Takođe, utvrđen je i predlog Odluke o stipendiranju učenika prvih razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koji je upućen Skupštini grada na donošenje. Kao obrazloženje navodi se da je na osnovu  dopisa srednjih škola tehničke struke sa teritorije Grada Subotice i ukazanih potreba privrede za deficitarnim zanimanjima tehničke struke sačinjen predlog Odluke o stipendiranju učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke.  Predlogom Odluke je utvrđeno da se stipendiraju učenici prvih razreda deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koje su utvrđene kao deficitarne  na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje na osnovu stvarnih  potreba privrednih subjekata i preporuka srednjih škola tehničke struke sa teritorije Grada Subotice. Predviđeno je dodeljivanje 30 stipendija u iznosu od 3.000,00 dinara, koje bi bile isplaćene  u deset jednakih mesečnih rata.  

Kao kriterijumi za dodelu stipendija predviđeni su postignut uspeh i socio-ekonomski status, a dodela bi se  vršila  putem konkursa. U predlogu Odluke je utvrđeno da Grad obrazuje budžetski Fond za stipendiranje učenika prvih razreda srednjih škola  deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke sa ciljem stvaranja mogućnosti za podršku u finansiranju školovanja učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke u vidu stipendija, kao i zadovoljavanja potreba privrede za deficitarnim zanatskim zanimanjima.  

U Hali sportova bez životinja

Na 112. sednici Gradskog veća donet je i zaključak o korišćenju Hale sportova, u kojem se navodi da u cilju namenskog korišćenja sportskog objekta koji je dat na korišćenje JP "Stadion", se zabranjuje  održavanje manifestacija u kojima učestvuju životinje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Vesko Odgovori
Samo da vas vise nema u ovakvom obliku.
forest gamp Odgovori
Znaci odsad ce izlozba sitnih zivotinja biti na KORZOU . Pa oni nisu mangulice , a i kobasica je tanka od njih.Mozda je resenje u Velikoj sali vecnice.
forest gamp Odgovori
Mozda je resenje da se i krupnije zivotinje ovde izlazu na javnost ? A posetioci neka iznose svoje utiske.
Zamenik pr. S.R. N.R. Odgovori
pogledao sam prvih par strana predloženog budžeta i već na osmoj strani sam ostao zabezeknut :
Za zgrade i građavinske objekte u ZOO vrtu je predviđeno da se utroši 11.200.000 din a za zgrade i objekte Naše Radosti ( vrtića ) neverovatnih 810.000!!!
Pa zar smo dotle došli da su nam bitniji majmuni , zmije i slonovi od naše dece!!!
Naša radost ima preko 50 0bjekata od koji je dobar deo u lošem a pojedini u očajnom stanju, da ne spominjem kako nema mesta da se prime sva deca i da je dobar deo grupa veći od propisanog maksimuma, odnosno da fali bar još jedan objekat .
SRAMOTA!!!
treali bi bar izjednačiti ulaganja u objekte Naše Radosti i ZOO vrata, mada realno ja lično smatram da bi prvo trebalo sanirati vrtiće pa tek onda doterivati ZOO vrt.
Milan024 Odgovori
Bezocna vlas SVM i SNS-a, svakodnevno gleda kako da nama običnim gradjanima Subotice, ZAGORCAVAJU ZIVOT. Poslednja odlukaODNARODJENE lokalne vlasti je zabrana održavanja godišnjih manifestacija smotre malih životinja u NAŠOJ sportskoj hali.
Sirom Evrope, u blizem i daljem okruženju, ovakve manifestacije se održavaju u NAJREPREZENTATIVNIJIM objektima, sportskim i sajamskim halama, i to nikome NESMETA, samo smeta našim KVAZI POLITIČARIMA !!
Očekujem da se UDRUŽENJA odgajivaca golubova, ptica, zeceva i zivine, OGANIZUJU i na lokalnim izborima 2016., opredele, i USKRATE, glasove ovakvoj OTIDJENOJ vlasti i njenim KANDIDATIMA, na predstojećim izborima !!!
STOP TIRANIJI nad GRADJANIMA Subotice !!!!!
Sting Odgovori
Ako nema mesta zivotinjama u Hali sportova uasto je dozvoljeno zverima da budu u gradskoj vecnici?! Svaki pas macka golub zec je plemenitiji od vecine odbornika.
Elem ZOO vrt. Nije vas sramota vise para dati za ZOO da bi hapali s jaranima nego Nasoj radosti... ocajni ste... mediokriteti i diletanti
suboticanin Odgovori
Sve ovo oko izlozbe sitnih zivotinja polgar Jeno namerno radi da bi izazvao revolt odgajivaca prema SVM-u jer je on u pokretu gradjana !! Jako lepo osmisljeno samo nisu ljudi mutavi gosp. Maglaju , nece Vam ovo oprostiti !! Naci ce vas na bilo kojoj listi na izborima da se pojavite !!!! A o gosp. Ostrogoncu steta i trositi reci ..nebitna osoba u ovom svemu
drp trejd Odgovori
Sta se gradani palite na izjave Jencike sledecu izlozbu u hali sportova ce moci obici ako plate ulaz tu smo mi da ih oteramo sa politicke scene Subotice na prolecnim izborima
odgajivac Odgovori
Postovani Odbornici, ova vasa odluka je strasna kao za odgajivace tako i za posetioce izlozbe, koja se tradicionalno odrzava u hali sportova. Izlozba predstavlja ljubav , i kulturu odgoja ukrasnih zivotinja, koja itekako nosi pecat naseg Grada i to od pamtiveka. Treba nasu decu upoznati sa ljubimcima, da kroz druzenje zavole i sitne zivotinje i prirodu, a ne da hrane kojekakve izmisljene figure na racunarima i vode brigu o njima. Izlozba ce se sigurno odrzati, ali ako bude na periferiji to ce sigurno udaljavati decu od zdrave edukacije. Nadam se da ce primedba (zalba) biti dostavljena na vreme, iako je jako kratak rok. Rok za primedbe pet dana, od toga dva dana praznika dva dana vikenda. Verujem u zdrav razum, izlozba sitnih zivotinja zadnji vikend novembra 2016 u HALI SPORTOVA!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.