Komentara: 13
Pregleda: 5838

Policija pomaže građanima da se zaštite

18.04.2013. u 12:03h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Policija pomaže građanima da se zaštite

U okviru projekta ’’Naš grad - sigurna kuća’’, koji sprovodi Policijska uprava u Subotici u saradnji sa Gerontološkim centrom u Subotici, uz podršku Misije OEBS-a u Republici Srbiji, policijski službenici će danas u vremenskom periodu od 9.00 do 12.00 časova u naselju Radijalac, deliti flajere, pružati savete i preporuke sugrađanima, kako da zaštite sebe, svoju imovinu i ne postanu žrtve krivičnog dela.

Takođe, u petak 19. aprila biće održana prva od pet radionica za korisnike usluga Gerontološkog centra i građane sa područja Radijalca, koja ima za cilj da kroz razmenu iskustava, prezentacije i studije slučaja utiče na svest naročito starijih sugrađana.

Projekat je iniciran kako bi se preventivno delovalo u pogledu sve učestalijih pojava krivičnih dela razbojništva i teške krađe, čije su žrtve i stariji građani.

Policija pomaže građanima da se zaštite

Pomoćnik komandira u Policijskoj upravi Subotica Srđan Đurđević naveo je da je u 2011. u naselju Radijalac i njegovoj okolini, gde se nalazi i Gerontološki centar, zabeleženo 6 slučajeva razbojništva i 24 teške krađe, dok je u 2012. zabeležen porast ovih krivičnih dela, pa je tako registrovano sedam razbojništava i 41 slučaj teške krađe.

 „Analizom statističkih podataka utvrdili smo da imamo određenih poteškoća u radu i stoga želimo biti proaktivni i prevencijom rešiti postojeće probleme. Tako su službenici Policijske uprave osmislili i izradili flajere koji se odnose na sprečavanje imovinskih krivičnih dela i koji će biti podeljeni građanima“, kazao je Đurđević.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana Preventivno - edukativna akcija policije u cilju (samo)zaštite sugrađana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 13
Pregleda: 5838

Povezane vesti

Povezane teme

gerontološki centar subotica

Policija Subotica

razbojništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.