• Pregleda: 12334

Pokrajinska vlada će pomoći izgradnju i renoviranje sportskih terena u Subotici

Član Gradskog veća za sport i omladinu, Nemanja Simović, ugostio je danas Vladimira Bateza, pokrajinskog sekretara za omladinu i sport i Sinišu Jasnića, predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS).
Pokrajinska vlada će pomoći izgradnju i renoviranje sportskih terena u Subotici

Teme njihovog razgovora bili su ulaganja Pokrajinske vlade u sportsku infrastrukturu u Subotici, odnosno poboljšanje uslova za bavljenje sportom, kako za rekreativce tako i organizovane grupe sportova, kao i pomoć u realizaciji sportskih takmičenja međunarodnog karaktera.

- "Imali smo konstruktivan razgovor u kojem smo se dotakli nekih suštinskih tema od značaja za grad Suboticu, dotakli smo se i nekih prioriteta koji se tiču sportske infrastrukture. Znamo da je Subotica veliki sportski centar, grad šampiona i ja sa zadovoljstvom svaki put ovde dolazim. Siguran sam da ćemo nastaviti dobru saradnju i da će se Subotica nastaviti razvijati u svakom smislu. Očekujem da se uskoro ponovo vidimo kada krene realizacija ovih projekata o kojima smo danas razgovarali." - izjavio je pokrajinski sekretar Vladimir Batez

Studentsko prvenstvo Evrope u veslanju

Prvo veće takmičenje koje nas očekuje u julu 2017. godine biće prestižno studentsko takmičenje u veslanju, koje će okupiti preko 500 učesnika iz cele Evrope. Osim sportske dimenzije, ovakva takmičenja služe i za sklapanje novih prijateljstava, razmenu ideja i druženje mladih.

- "Biće ovo još jedna u nizu manifestacija koje ćemo mi kao grad prihvatiti i truditi da što bolje organizujemo, a suvišno je pričati koliko će ovakvo dešavanje dobro doći turističkim i ugostiteljskim radnicima u našem gradu. SIguran sam da ćemo opravdati ukazano poverenje i biti dobri domaćini." - rekao je Simović

Pored turističkog i ekonomskog aspekta organizovanja ovakvih takmičenja svakako treba istaći i da po pravilu nakon takmičenja gradu, odnosno klubovima ostanu određeni rekviziti, tehnička oprema i drugo, pa će tako biti i sa takmičenjem u veslanju, gde će grad zadržati regatnu stazu i prateće elemente, što će svakako dobro doći veslačkom sportu na Paliću.

Tartan podloga na košarkaškom terenu u Aleksandrovu

Po rečima Simovića prvi naredni teren koji će dobiti tartan podlogu biće teren Bratstva u Aleksandrovu. Ovaj teren danas ima pristojnu košarkašku konstrukciju i osvetljenje, međutim mladi iz tog kraja apelovali su na grad da se obezbedi postavljanje tartan podloge kako bi ovo popularno sastajalište mladih imalo još više rekreativaca.

- "Pre nepune dve nedelje održan je turnir u basketu u Aleksandrovu, turnir koji polako prerasta u tradiciju, a mladi iz tog kraja izrazili su želju da im pomognemo i postavimo tartan podlogu. Ono što mogu da poručim i posle razgovora sa pokrajinskim sekretarom je da ćemo aplicirati za sredstva iz pokrajinskog fonda i što pre krenuti u realizaciju ove ideje. Opšte je poznato da tartan podloga smanjuje mogućnost povreda i ovime želimo da pomognemo mladima da se nastave baviti sportom i da neguju takmičarski duh, a grad će učini sve da ih podrži" - rekao je Simović

Tartan staza za atletičare na Gradskom stadionu

Pokrajinski sekretar je rekao da je iz budžeta Vojvodine izdvojen novac za renoviranje tri atletske staze u Vojvodini, a pored Zrenjanina i Pančeva naćiće se i oronula staza na Gradskom stadionu.

- "U sklopu razvoja sportske infrastrukture na teritoriji Vojvodine stavljen je akcenat na grupu atletskih sportova. Već smo uspostavili određene kontakte i očekujemo da i Subotica u najskorije vreme dobije obnovljenu tartan stazu na Gradskom stadionu." - sumirao je Batez

Iz pokrajinskog budžeta biće izdvojena i određena sredstva za podršku Konjičkom klubu "Fejvori" sa Kelebije kako bi se, ukoliko već naredne godine, moglo organizovati neko takmičenje u ovom sportu.

Posle razgovora u kabinetu člana GV pokrajinski sekretar i predsednik USSS u društvu domaćina susreta obišli su teren u Aleksandrovu, kao i konjički klub na Kelebiji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
S Odgovori
Ovo vjeko nije znao raditi
djordje Odgovori
Ovog sam coveka postovao i kao sportistu i olimpijskog sampiona a siguran sam da nece zaboraviti Suboticu i da ce ispuniti data obecanja. Zasluzuju to i mladi u Aleksandrovu i konjicki klub koji belezi odlicne rezultate.
basketica Odgovori
Tako je ! Tartan u Aleksandrovo da nastavi da zivi ova igra ... I odlicno je sto ce i atleticari dobiti novu stazu. Razvoj sporta da omladina bude zdrava u glavi pre svega..
Luka Odgovori
Bravo za momke iz Aleksandrova koji vec par godina apeluju i pokusavaju da naprave sebi normalan teren za basket.
Popin Magarac Odgovori
Iskusni gos'n Simović je za kratko vreme novog mandata pokazao da se MOŽE mnogo korisnih stvari uraditi za sport, ali lako je bilo njemu.... Posle tandema Jencika & Vjeko i najobičniji magarac bi bolje vodio i grad i resor sporta. [*...*]

Podrška za Simovića!
jaca Odgovori
Mi smo grad olimpijskih sampiona ! Zasluzujemo pomoc i pokrajine i republike. Vladimir Batez ce ispuniti obecanja sigurna sam u to.
Danko Odgovori
Simovic nastavlja samopromociju!!!
Daddy Odgovori
@jaca
"""Mi smo grad olimpijskih sampiona ! Zasluzujemo pomoc i pokrajine i republike."""

Skroz tacno, podrska!


@Popin Magarac

Nik ti je glava boli, umro sam od smeha, pomislio sam iz prve da se opet onaj @Cule predstavlja pod laznim nikom.
maslacak Odgovori
znaci da se deca iz Aleksandrova nisu sama setila da traze tartan podlogu i uredila teren sami od sebe se niko nebi setio da uloze u Suboticki sport.Znaci od samostalne ministrove inicijative nema nista deca treba da ga podsecaju kako treba da radi i gde da se ulaze dinar za sport.
masna brada Odgovori
Reč jliga je blaga reč i trba imati obraz samo da sam na vlasti promeniću 1000 stranaka ali zato nam tako ide.Zbog ovakvih je propali žuti a ni ovima se nepiše dobro što primaju u njihove redove ovakve face.
ffilozoff Odgovori
Namece se pitanje,da li ce se ovako nastaviti ,ulagati u sportske objekte,sa pomoci pokrajine i drzave??? Jer ako se ide ovim tempom,SUBOTICA bi se trebala kandidovati za OI 2024. Zasto da Vucic pogura Budimpestu,kad mozemo i mi!!! Imamo desetak stadiona(sa okolinom),nekoliko bazena,Palic(za veslacke sportove),nekoliko sportskih hala(skole),.....Olimpijsko selo napraviti na Palicu,...VUCICU razmislite-BG na vodi-SUBOTICA OLIMPIJSKI GRAD????
Safet Odgovori
Izni te vi da asfaltirate ulice a manitr se renoviranju propalih sportista. Pomazete fk spartak koji se godinama bori da ne ispadnu iz lige trebaju im pare da bih pobedili umesto da igraju srcem kamo sporcki duh kamo junastvo sportsko samo kroz pare gledate asfaltiraj te ulice mestoda sponzorisete projekte bez povratka...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.