Komentara: 12
Pregleda: 12465
Foto

Pokrajinska vlada će pomoći izgradnju i renoviranje sportskih terena u Subotici

08.09.2016. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Član Gradskog veća za sport i omladinu, Nemanja Simović, ugostio je danas Vladimira Bateza, pokrajinskog sekretara za omladinu i sport i Sinišu Jasnića, predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS).
Pokrajinska vlada će pomoći izgradnju i renoviranje sportskih terena u Subotici

Teme njihovog razgovora bili su ulaganja Pokrajinske vlade u sportsku infrastrukturu u Subotici, odnosno poboljšanje uslova za bavljenje sportom, kako za rekreativce tako i organizovane grupe sportova, kao i pomoć u realizaciji sportskih takmičenja međunarodnog karaktera.

- "Imali smo konstruktivan razgovor u kojem smo se dotakli nekih suštinskih tema od značaja za grad Suboticu, dotakli smo se i nekih prioriteta koji se tiču sportske infrastrukture. Znamo da je Subotica veliki sportski centar, grad šampiona i ja sa zadovoljstvom svaki put ovde dolazim. Siguran sam da ćemo nastaviti dobru saradnju i da će se Subotica nastaviti razvijati u svakom smislu. Očekujem da se uskoro ponovo vidimo kada krene realizacija ovih projekata o kojima smo danas razgovarali." - izjavio je pokrajinski sekretar Vladimir Batez

Studentsko prvenstvo Evrope u veslanju

Prvo veće takmičenje koje nas očekuje u julu 2017. godine biće prestižno studentsko takmičenje u veslanju, koje će okupiti preko 500 učesnika iz cele Evrope. Osim sportske dimenzije, ovakva takmičenja služe i za sklapanje novih prijateljstava, razmenu ideja i druženje mladih.

- "Biće ovo još jedna u nizu manifestacija koje ćemo mi kao grad prihvatiti i truditi da što bolje organizujemo, a suvišno je pričati koliko će ovakvo dešavanje dobro doći turističkim i ugostiteljskim radnicima u našem gradu. SIguran sam da ćemo opravdati ukazano poverenje i biti dobri domaćini." - rekao je Simović

Pored turističkog i ekonomskog aspekta organizovanja ovakvih takmičenja svakako treba istaći i da po pravilu nakon takmičenja gradu, odnosno klubovima ostanu određeni rekviziti, tehnička oprema i drugo, pa će tako biti i sa takmičenjem u veslanju, gde će grad zadržati regatnu stazu i prateće elemente, što će svakako dobro doći veslačkom sportu na Paliću.

Tartan podloga na košarkaškom terenu u Aleksandrovu

Po rečima Simovića prvi naredni teren koji će dobiti tartan podlogu biće teren Bratstva u Aleksandrovu. Ovaj teren danas ima pristojnu košarkašku konstrukciju i osvetljenje, međutim mladi iz tog kraja apelovali su na grad da se obezbedi postavljanje tartan podloge kako bi ovo popularno sastajalište mladih imalo još više rekreativaca.

- "Pre nepune dve nedelje održan je turnir u basketu u Aleksandrovu, turnir koji polako prerasta u tradiciju, a mladi iz tog kraja izrazili su želju da im pomognemo i postavimo tartan podlogu. Ono što mogu da poručim i posle razgovora sa pokrajinskim sekretarom je da ćemo aplicirati za sredstva iz pokrajinskog fonda i što pre krenuti u realizaciju ove ideje. Opšte je poznato da tartan podloga smanjuje mogućnost povreda i ovime želimo da pomognemo mladima da se nastave baviti sportom i da neguju takmičarski duh, a grad će učini sve da ih podrži" - rekao je Simović

Tartan staza za atletičare na Gradskom stadionu

Pokrajinski sekretar je rekao da je iz budžeta Vojvodine izdvojen novac za renoviranje tri atletske staze u Vojvodini, a pored Zrenjanina i Pančeva naćiće se i oronula staza na Gradskom stadionu.

- "U sklopu razvoja sportske infrastrukture na teritoriji Vojvodine stavljen je akcenat na grupu atletskih sportova. Već smo uspostavili određene kontakte i očekujemo da i Subotica u najskorije vreme dobije obnovljenu tartan stazu na Gradskom stadionu." - sumirao je Batez

Iz pokrajinskog budžeta biće izdvojena i određena sredstva za podršku Konjičkom klubu "Fejvori" sa Kelebije kako bi se, ukoliko već naredne godine, moglo organizovati neko takmičenje u ovom sportu.

Posle razgovora u kabinetu člana GV pokrajinski sekretar i predsednik USSS u društvu domaćina susreta obišli su teren u Aleksandrovu, kao i konjički klub na Kelebiji.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 12465
Povezane vesti
Povezane teme
nemanja simović sportska infrastruktura
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.