Komentara: 17
Pregleda: 16723
Foto

Još jedan "Basketica Aleksandrovo" protekao u znaku apela za tartan podlogu

06.09.2016. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
U Aleksandrovu je održan 3. turnir u basketu čiji su organizatori grupa mladih "Basketica Aleksandrovo". Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je ekipa "N.B.D.S.", a ovom prilikom još jednom je upućen apel Gradskoj upravi da pomogne postavljanje tartana na ovo popularno sastajalište mladih.
Još jedan "Basketica Aleksandrovo" protekao u znaku apela za tartan podlogu

Iz godine u godinu, košarkaški tereni "Bratstva" u Mesnoj zajednici "Aleksandrovo" bili su domaćin sada već tradicionalnog turnira koji je u organizaciji grupe mladih rekreativaca okupljenih oko imena „Basketica Aleksandrovo“.

Turnir u basketu (tri na tri) već godinama okuplja velik broj mladih košarkaša sa teritorije Subotice koji se bore za prestižnu titulu pobednika u ovoj sada već veoma popularnoj igri. Ove godine je ovaj turnir uspeo da zabeleži rekordan broj posetilaca, kako učesnika tako i posetilaca koji su želeli svojim prisustvom da uveličaju ovu manifestaciju. Preko dve stotine posetilaca krasilo je ovaj vikend terene Bratstva, što je dovoljan dokaz da je ovo poprimilo razmere vredno pažnje.

Bilo je veoma uzbudljivo gledati kako se košarkaši kao gladijatori bore na vrelom asfaltu terena u Aleksandrovu, kao i uzbudljivom nadmetanju u bacanju popularnih trojki. Prijavljeno je bilo 16 ekipa sa po četiri člana, jer propozicije nisu mogle da dozvole veći broj učesnika pa su neke ekipe na žalost bile uskraćene za nadmetanje ove godine, uz obećanje da će sledeće godine turnir poprimiti šire razmere. Zbog nedavnog postavljanih reflektora, završnica turnira je održana u večernjim satima što je celom turniru dalo poseban utisak.

Prvo mesto na ovogodišnjem turniru osvojila je ekipa "N.B.D.S." koju su činili Nenad Cvjetrović, Branislav Perović, Dušan Perović i Strahinja Pejak. Najprecizniji u šutiranju trojki bio je Borivoje Drčelić

Pobednici 3. turnira "Basketica Aleksandrovo", ekipa "N.B.D.S."

Pobednicima turnira uručena je skromna nagrada iz fonda kotizacije, iako je akcenat stavljen da su svi učesnici samim prisustvom bili pobednici jednog velikog apela upućenog nadležnim gradskim funkcionerima, a sve ostale troškove turnira snosili su sami organizatori, čime su pokazali koliko im je ova borba za dobijanje tartan podloge na košarkaškom terenu bitna.

Mladi apeluju da im se postavi tartan podloga

Kao i svih prethodnih godina svrha ovog turnira je dobijanje tartan podloge, što je ove godine jasno istaknuto velikim transparentom koji je krasio ovaj turnir.

SIMOVIĆ: Prvi naredni teren u Subotici koji bude dobijao tartan biće u Aleksandrovu! - Po infomacijama koje smo dobili od Nemanje Simovića, člana GV za sport i mlade, ovaj teren je stavljen u prioritete, štaviše već sada je izvesno da će prvi naredni teren koji bude finansiran iz budžeta biti upravo Aleksandrovački. - "Ovih dana Suboticu će posetiti pokrajinski sekretar za omladinu i sport i odvešću ga da obiđe ovaj teren, a ja ću se lično angažovati da prva sledeća investicija ovog tipa bude baš u Aleksandrovu. Izuzetno mi je drago da  se mladi bore za svoj prostor i to ćemo uvek podržati!" - rekao je Simović

Početna ideja održavanja turnira koji je prešao u tradiciju je upravo borba mladih ljudi koji su jasno stali iza svojih stavova i ovom porukom preneli želju da je sportski život i okupljanje oko obruča njihov životni moto, a ne odavanje raznim porocima koji prate današnju mladež. Apel se polako pretvorio u borbu, da svojim primerom daju do znanja da kao i svaka mesna zajednica u opštini Subotica zaslužuju da dobiju tartan podlogu, kako bi nastavili druženja na terenima i otrgnuli se od svakodnevnice koja ih prati.

Kako nam je rečeno razna obećanja su davana, ali se do sada osim date reči nije uradilo ništa više.

- "Ovo je otvoreni apel gradskom resoru za sport i mlade da pronađu način da omguće postavlajnje tartan podloge, jer u ovoj MZ postoji mnogo mladih koji traže toliko malo kako bi živeli zdravo i u duhu sporta. Takođe bi podsetio da je na ovim terenima svoje prve koševe postigao, sada već proslavljeni srebrni olimpijac Nikola Kalinić koji na žalost nije bio u mogućnosti da prisustvuje turniru i podrži ovu borbu, kao što njegova porodica i on već godinama čine." - rekao nam je Milan, jedan od stalnih učesnika ovog sportskog dešavanja.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 16723
Povezana vest
Povezane teme
basket turnir u basketu basketica aleksandrovo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.