Komentara: 1
Pregleda: 2475

Održana konstitutivna sednica OO Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju

01.12.2016. u 15:29h
Izvor: TV Subotica
Održana konstitutivna sednica OO Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju

Danas je u Gradskoj kući održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju koje će biti održano na Paliću u maju 2017. godine.

Sednici su prisustvovali pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, prof dr. Siniša Jasnić, član gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović i predstavnici VK Palić.

Univerzitetski sportski savez dobio je organizaciju međunarodnog takmičenja u sportu koji ima dugu tradiciju na prestižnim univerzitetima širom Evrope. Čuvena trka između Oksforda i Kembridža prvi put je održana na Temzi davne 1829. godine a i danas slovi za jedan od najznačajnijih sportskih događaja Britaniji. Očekuje se dolazak oko pet stotina studenata i ova manifestacija može dati ozbiljan zamajac razvoju veslanja u našoj zemlji i promociji turističkih potencijala Subotice.

Pored turističkog i ekonomskog aspekta organizovanja ovakvih takmičenja svakako treba istaći i da po pravilu nakon takmičenja gradu, odnosno klubovima ostanu određeni rekviziti, tehnička oprema i drugo, pa će tako biti i sa takmičenjem u veslanju, gde će grad zadržati regatnu stazu i prateće elemente, što će svakako dobro doći veslačkom sportu na Paliću.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2475

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.