Komentara: 8
Pregleda: 4983
Foto

Uručen projekat za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu

10.02.2017. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Subotica bi u 2017. godini trebalo da dobije modernu tartan stazu za atletičare, a projekat koji prethodi realizaciji uručen je juče predstavnicima lokalne samouprave.
Uručen projekat za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, primili su juče pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije. Povod za njihovu posetu je bio projekat za izgradnju nove tartan staze na Gradskom stadionu u Subotici, kojeg su sekretari uručili gradonačelniku i članu GV.

Projekat izgradnje moderne kružne staze za atletičare je zajednički rad pokrajinskog i republičkog nivoa, grada Subotice i Atletskog saveza Srbije. Po ranijim dogovorima lokalna samouprava u ovom slučaju ima obavezu da uradi pripremne radove (uklanjanje sadašnje podloge i nivelacija terena), a finansiranje izgradnje nove tartan podloge biće iz budžeta pokrajinskih i republičkih sekretarijata za sport.

Gradonačelnik Bogdan Laban dodao je da će pored atletske staze u naredna dva meseca zasijati i dugo očekivani reflektori na Gradskom stadionu čime će se steći uslovi da i Subotičani u svom gradu gledaju superligaške mečeve u noćnom terminu.

- Na veliko zadovoljstvo svih naših sugrađana, ponajviše sportista, u budućnosti ćemo se moći pohvaliti novim i lepšim izgledom stadiona jer već uveliko teku radovi na postavljanju reflektora, a nadamo se nedugo zatim i sa novom atletskom stazom - rekao je gradonačelnik

Uručen projekat za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu

Projekat izgradnje atletske staze je u ime Atletskog saveza Srbije (ASS) uručio Slobodan Branković, generalni sekretar Saveza.

- Subotica je grad sa dugom tradicijom u atletici, zaslužuje da dobije modernu atletsku stazu na kojoj će mladi trenirati i takmičiti se. Subotica je ozbiljan grad, ima ozbiljnu smeštajnu infrastrukturu i uz novu stazu moći će da se organizuju veća međunarodna atletska takmičenja - istakao je Branković

Pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Vladimir Batez, zadovoljan je ovom fazom saradnje Atletskog saveza Srbije i grada Subotice ističući da je pokrajina prepoznala potrebe i prioritete za modernizaciju atletske infrastrukture i za te potrebe odvojila značajna sredstva. Pored Subotice nove atletske staze dobiće Zrenjanin i Pančevo.

- Čestitam gradonačelniku Labanu i sekretaru Brankoviću na konkretnom idejnom projektu. Mi smo još letos podržali prioritete ASS koji su bili jedan od najaktivnijih saveza u prethodnih nekoliko godina, a pogotovo u poslednjih godinu dana. Pokrajinska vlada je za ovu godinu podržala izgradnju atletske staze ne samo u Subotici nego i Zrenjaninu, a Savez je te lokacije prepoznao kao prioritetne za ovu godinu. - rekao je Batez

Na prijemu je bio i Slobodan Vojinović, predsednik Atletskog kluba "Spartak" koji je pozdravio napore lokalnih, pokrajinskih i republičkih nivoa koji su nakon dugo godina isčekivanja konačno krenuli u realizaciju ovog za subotičku atletiku vrlo važnog projekta.

Uručen projekat za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu

Tokom susreta razgovaralo se o intenziviranju međusobne saradnje i izgradnji nove sportske infrastrukture u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4983

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

bogdan laban

vladimir batez

atletska staza

ulaganje u sportsku infrastrukturu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.