Komentara: 11
Pregleda: 3530
Video

Podrži prvi građanski centar u Subotici

22.11.2023. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Udruženje građana "Klara i Rosa", koje svojim programima godinama okuplja građane različitih generacija, nacionalnosti, interesovanja i pripadnosti, nedavno je pokrenulo kampanju pod nazivom "Podrži prvi građanski centar u Subotici" u okviru koje prikupljaju donacije kako bi obogatili kulturni sadržaj koji realizuju u svojim prostorijama u Petefi Šandora 15.
Podrži prvi građanski centar u Subotici

Udruženje građana "Klara i Rosa" godinama svojim programima okuplja građane gradeći mesto povezivanja i razumevanja komunicirajući na jezicima sredine.

U našem prostoru koji se nalazi u Ulici Petefi Šandora 15 od početka godine organizujemo različite događaje poput filmskih projekcija, radionica, izložbi, tribina, predavanja, koncerata, zajedničkih kuvanja, druženja i slično. Na taj način pruža nam se prilika da retnemo i upoznamo ljude i kulture koje čine naš grad tako posebnim. Želimo da se što više građana informiše o našim programima i mogućnostima koje nudi naš centar, otvoren za sve. Cilj je da uključimo što više mladih ljudi u naše aktivnosti - objašnjava Gordana Vukov Ciganjik iz Udruženja "Klara i Rosa" - Podrška građana može doprineti da naše programe učinimo još vidljivijim, raznovrsnijim i bogatijim, a naš grad sadržajnijim. Zato pozivamo naše sugrađane da podrže rad "Klare i Rose" tao što će uplatiti donaciju, proslediti ovaj poziv prijateljima ili predložiti program koji bi želeli da vide ili sami realizuju (klarairosa@gmail.com).

Škola kreativnog razvoja "Gradionice", od 2. septembra u prostorijama Udruženja "Klara i Rosa"

Prikupljena sredstva za programe Fondacija "Trag" će duplirati i time podržati inicijativu aktivnog uključivanja građana u procese koji čine naš grad boljim mestom za život.

- Prikupljena sredstva ćemo utrošiti za zajedničko pripremanje hrane, za projekcije u zimskom bioskopu, potom za oslikavanje murala u Maloj Bosni, kao i za zbližavanje sugrađana na engleskom jeziku u "Speech cafe-u". Takođe, u planu su izložbe u dvorišnoj galeriji, kao i igranje predstave za srednjoškolce "Romeo i Julija". Ukoliko uspemo da prikupimo sredstva, nastavićemo i sa školom kreativnog razvoja za decu od 10 do 15 godina, to su tzv. Gradionice, kao i sa muzičkim programom na našem "Plac" radiju - navodi Vukov Ciganjik.

Podrži prvi građanski centar u SuboticiGrađanski kulturni centar možete podržati uplatom putem platforme donacije.rs, uplatom na tekući račun Udruženja "Klara i Rosa" (160-6000001246293-35), kao i deljenjem njihovih objava i pozivanjem prijatelja da doniraju.

- Podržite nas i dođite da se družimo i razmenjujemo iskustva u prostoru autentične subotičke kuće (Ptefi Šandora 15) koju zajedno sa vama gradimo u prvu građansku kulturnu instituciju u našem gradu - zaključuju iz "Klare i Rose".

Podrži prvi građanski centar u SuboticiZa više informacija o kampanji "Podrži prvi građanski kulturni centar u Subotici" posetite sajt donacije.rs, dok za više informacija o aktivnostima ovog udruženja posetite njihov sajt ili Fejsbuk stranicu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 5 dana
Komentara: 11
Pregleda: 3530

Povezane vesti

Povezane teme

gordana vukov

udruženje građana klara i rosa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.