Komentara: 0
Pregleda: 639

Škola kreativnog razvoja "Gradionice", od 2. septembra u prostorijama Udruženja "Klara i Rosa"

29.08.2023. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Udruženje "Klara i Rosa" organizuje školu kreativnog razvoja za mlade od 10 do 15 godina u okviru koje će se radionice održavati dva puta nedeljno. Prvi susret zakazan je za 2. septembar, od 19h u prostorijama udruženja (Šandora Petefija 15).
Škola kreativnog razvoja "Gradionice", od 2. septembra u prostorijama Udruženja "Klara i Rosa"
Foto: Ilustracija

Školu kreativnog razvoja, koja ima za cilj da kod mladih podstakne kreativno i kritičko mišljenje, te da ih usmeri ka individualnom razvoju, ali i grupnoj koheziji, vodiće diplomirana glumica Gordana Vukov Ciganjik.

U radu koristimo dramske metode, glumačke vežbe, igre, improvizaciju, kreativno pisanje, razgovor, posmatranje i analizu, pričanje priča - precizira Vukov Ciganjik - Tokom "gradionica" bavićemo se izgradnjom grupe i poverenja unutar grupe, upoznavanjem sebe, ali i drugih članova, izražavanjem kroz pokret, ples, glas, govor, tekst, crtež, video ili audio format, potom razvojem koordinacije, imaginacije, pažnje i koncentracije, kao i osnaživanjem deteta i razvojem kritičkog mišljenja. Ovo jeste neka vrsta dramske sekcije iz koje može da se izrodi neki performans ili predstava, ali nije akcenat na tome, već na procesu i tim vrednostima koje će polaznici usvojiti tokom susreta.

Škola kreativnog razvoja "Gradionice", od 2. septembra u prostorijama Udruženja "Klara i Rosa"Zainteresovani mogu da se prijave putem mejl adrese klarairosa@gmail.com.

- U brzom, površnom i takmičarskom svetu važno je stvoriti siguran prostor u kom mladi mogu polako, posvećeno i bez straha od greške da istražuju, misle, osećaju i stvaraju. Pozivamo sve one koji su stidljivi, dekoncentrisani, nesigurni, nezainteressovani, kao i one koji previše vremena provode za računarom da nam se pridruže na zajedničkom putovanju u mašti, saznavanju i saosećanju - zaključuju iz Udruženja "Klara i Rosa" i najavljuju da su u pripremi i drugi programi namenjeni mladima, kao i dvodnevna radionica "Pozorište u obrazovanju".

Za više informacija posetite njihov sajt i fejsbuk profil.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 639

Povezana vest

Povezane teme

gordana vukov

udruženje građana klara i rosa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.