Komentara: 0
Pregleda: 4068

Počinje 21. memorijalni fudbalski turnir "Stevan Ćele Vilotić" - Srbija na startu protiv Francuske (16,30)

04.09.2014. u 11:13h
Izvor: Subotica.com
Mečevima omladinskih fudbalskih reprezentacija Srbije i Francuske na Gradskom stadionu i Izraela i Belgije na stadionu FK "Bačka 1901" danas od 16,30 časova počinje 21. međunarodni turnir "Stevan Ćele Vilotić", jedan od najjačih u Evropi u ovom uzrastu. Na turniru pored domaćina, reprezentacije Srbije, učestvuju još i Francuska, Izrael, Mađarska, Ukrajina i pobednik prošlogodišnjeg turnira Belgija. Ulaz na sve mečeve je besplatan.
Počinje 21. memorijalni fudbalski turnir "Stevan Ćele Vilotić" - Srbija na startu protiv Francuske (16,30)

Subotica će ovih dana biti domaćin omladinskim reprezentacijama Francuske, Izraela, Mađarske, Ukrajine, Belgije i Srbije na turniru koji se po 21. put održava u znak sećanja na Stevana Vilotića, istaknutog trenera koji je sav životni i radni vek proveo u fudbalu, a gotovo od početka do kraja uspešne karijere bio je posvećen radu sa mladim fudbalerima.

Većina utakmica biće odigrano na Gradskom stadionu u Subotici i stadionu FK "Bačka 1901", ali neke utakmice biće odigrane i na drugim stadionima na severu Vojvodine - u Tavankutu, Bačkoj Topoli, Senti i Vrbasu.

Prošlogodišnji pobednik je reprezentacija Belgije koja je u finalnom meču i više nego ubedljivo savladala reprezentaciju Mađarske sa 5:1 (3:0).

Na ovom turniru za proteklih 20 godina učešće je uzelo 1650 mladih fudbalera, od čega je bilo 1150 stranaca. Neki od domaćih fudbalera koji su tokom prijašnjeg perioda učestvovali na ovom (U18/U19) turniru su poznata i afirmisana imena u srpskom i evropskom fudbalu, aktivni igrači kao što su Adem Ljajić, Danko Lazović, Lazar Marković, Miloš Krasić, Miralem Sulejmani, Dragan Mrđa kao i Dejan Stanković koji je pre dve godine i završio aktivnu igračku karijeru.

Reprezentaciju Srbije predvodi novi selektor Ivan Tomić, a jedan od reprezentativaca biće i Nikola Banjac (1996) iz Spartaka. Za reprezentaciju će braniti i Vanja Savić-Milinković (1997), inače fudbaler Mančester Junajteda na pozajmici u novosadskoj Vojvodini.

Srbija svoju utakmicu igra danas na Gradskom stadionu od 16,30 časova, a protivnik je reprezentacija Francuske.

Selektor omladinske reprezentacije Srbije istakao je da očekuje neizvestan meč i da se nada da će njegovi izabranici prikazati dobru igru kako bi ostvarili povoljan rezultat. Turnir će ujedno poslužiti i kao provera za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Reprezentativci Srbije nadaju se dobrim utakmicama, ali ističu da neće biti lako doći do još jednog trofeja jer su sve reprezentacije podjedno kvalitetne.

Mečevi se igraju od danas pa sve do ponedeljka kada je zakazano finale, odnosno mečevi za plasman od prvog do šestog mesta. Jedini dan pauze će biti nedelja koju će gosti našeg grada iskoristiti da razgledaju Suboticu i Palić.

Raspored takmičenja na 21. memorijalu "Stevan Ćele Vilotić"

Četvrtak (4. septembar)

  • Srbija – Francuska (Subotica, Gradski stadion / 16,30 časova)
  • Izrael – Belgija (Subotica, stadion FK "Bačka 1901" / 16,30 časova)

Petak (5. septembar)

  • 16,30 časova: Francuska - Ukrajina (Senta, stadion FK "Senta")
  • 16,30 časova:  Izrael - Mađarska (Bačka Topola, stadion FK "Bačka Topola")

Subota (6. septembar)

  • 16,30 časova: Srbija - Ukrajina (Vrbas, stadion: OFK "Vrbas")
  • 16,30 časova: Belgija - Mađarska (Tavankut, stadion: FK "Tavankut")

Ponedeljak (8. septembar) - utakmice za plasman:

  • 15,30 časova: za 5. mesto (Bačka Topola, stadion FK "Bačka Topola")
  • 15,30 časova: za 3. mesto (Subotica, Gradski stadion)
  • 16,30 časova: finale (Subotica, stadion FK "Bačka 1901")

ULAZ NA SVE MEČEVE JE BESPLATAN

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4068

Povezane vesti

Povezane teme

fudbal

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

gradski stadion

fudbalska reprezentacija srbije

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.