Komentara: 4
Pregleda: 4318

21. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 9. septembra

28.08.2014. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Memorijalni turnir u čast Stevanu Vilotiću održava se u spomen na istaknutog trenera koji je sav životni i radni vek proveo u fudbalu, a gotovo od početka do kraja uspešne karijere radio je sa mladim fudbalerima i ove godine se održava od 3. do 9. septembra u Subotici, Tavankutu, Bačkoj Topoli, Senti i Vrbasu.
21. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 9. septembra

Na ovogodišnjem turniru, tradicionalno jednom od najjačih u Evropi za igrače ovog uzrasta učestvovaće 6 reprezentacija i to Ukrajina, Mađarska, Izrael, Francuska, Belgija i domaćin Srbija. Većina utakmica biće odigrano na Gradskom stadionu u Subotici i stadionu FK "Bačka 1901", ali neke utakmice biće odigrane i na drugim stadionima na severu Vojvodine.

Organizaciju turnira su pomogli Fudbalski savez Srbije i Grad Subotica.

Najzaslužniji za organizaciju, ujedno i idejni tvorac turnira je Ivica Kajdoči, sportski novinar iz Subotice. On se sa najpozitivnijim emocijama prisetio prvog turnira odigranim na terenu "Zorke" i nekim specifičnostima koje ovaj turnir čine jednim od fudbalski najfirmativnijih u Evropi.

21. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 9. septembra

"Na ovom turniru za proteklih 20 godina učešće je uzelo 1650 mladih fudbalera, od čega je bilo 1150 stranaca. Reprezentacija koja je najviše puta učestvovala je Mađarska koja je gostovala u Subotici čak 15 puta. Značajan je podatak i da oko 75% momaka koji učestvuju na ovom turniru igra za velike evropske timove i predstavljaju zalog za budućnost evropskog i svetskog fudbala." - izjavio je Kajdoči.

Promoter turnira je Igor Pejović (1968), nekadašnji fudbaler Spartaka i fudbalski sudija, pripadao je klasi Spartakovih klinaca koja je za prvi tim debitovala vrlo mlada, još polovinom osamdesetih (Kuntić, Jeftić, Dulić, Zvezdan Ćosić…). Kao član mlade reprezentacije, bio je deo generacije čuvenih "Čileanaca" 1987. godine. Za Spartak nastupa osamdesetih i devedesetih, a u prvoj deceniji ovog veka delio je fudbalsku pravdu na prvoligaškim utakmicama.

21. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 9. septembra

- "Čika Ćele bio prvi arhitekta i kontruktor selekcije koja je ostavila najveći i najupečatljiviji trag u omladinskom fudbalu Jugoslavije i Srbije, a to su bili omladinci koji su 1987. godine postali prvaci sveta. Prvo okupljanje te generacije pred evropsko prvenstvo (U16) u Segedinu bilo je 1984. godine kada su na SC "Janko Pejanović" na Paliću došli tada anonimna lica na fudbalskoj sceni kao što su Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki." - izjavio je Pejović

Neki od domaćih fudbalera koji su tokom prijašnjeg perioda učestvovali na ovom (U18/U19) turniru su poznata i afirmisana imena u srpskom i evropskom fudbalu, aktivni igrači kao što su Adem Ljajić, Danko Lazović, Lazar Marković, Miloš Krasić, Miralem Sulejmani, Dragan Mrđa kao i Dejan Stanković koji je pre dve godine i završio aktivnu igračku karijeru.

Reprezentaciju Srbije predvodi novi selektor Ivan Tomić, a jedan od reprezentativaca biće i Nikola Banjac (1996) iz Spartaka. Za reprezentaciju će braniti i Vanja Savić-Milinković (1997), inače fudbaler Mančester Junajteda na pozajmici u novosadskoj Vojvodini.

Jedan od organizatora turnira Dejan Vuković zahvalio se svima koji su pristali da budu domaćini ukupno devet utakmica u okviru turnira, pre svega JKP "Stadion", zatim rukovodstvima u čijoj su nadležnosti tereni FK "Bačka 1901", kao i u Tavankutu, Bačkoj Topoli, Senti i Vrbasu. Ovi tereni osim za igranje takmičarskih utakmica poslužiće i za redovne dnevne treninge tokom nedelju dana održavanja turnira.

21. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 9. septembra

"Turnir počinje 4. septembra kada se odigrava prvo kolo, a otvoriće ga meč Srbije i Francuske od 16,30 časova na Gradskom stadionu u Subotici, dok će u isto vreme na stadionu FK "Bačka 1901" igrati Izrael i Belgija. Dan kasnije u Senti se sastaju Francuska i Ukrajina (16,30) dok u Bačkoj Topoli igraju Izrael i Mađarska. U subotu ponovo igra Srbija, ovaj put protiv Ukrajine - taj meč se igra u Vrbasu, paralelno sa mečom Belgije i Mađarske u Tavankutu. Nedelja je slobodan dan, da bi se već u ponedeljak odigrao poslednji dan turnira u utakmicama za plasman." - izjavio je Vuković

Sve utakmice se igraju od 16,30 časova, kao i finale koje je na programu u ponedeljak na stadionu kraj somborske kapije, kada će biti i svečano uručenje pobedničkih pehara i zahvalnica. Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 21. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4318

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.