Komentara: 26
Pregleda: 8116

Počelo asfaltiranje ulice Jovana Mikića (Čordaški put)

07.12.2012. u 13:14h
Izvor: SuMedija
Kao što smo juče najavili, stanovnici ulice Jovana Mikića u Železničkom naselju, poznatiji kao Čordaški put, konačno bi trebalo da dobiju uređenu ulicu, pošto su danas počeli radovi za asfaltiranje ulice u dužini od 1220 metara i širine od četiri metra. Ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi, za koje je izdvojeno oko 20 miliona dinara, bi trebalo da budu završeni za trideset dana.
Počelo asfaltiranje ulice Jovana Mikića (Čordaški put)

Iako se zbog umanjenih transfera iz republičkog budžeta vlade Autonomne pokrajine Vojvodine sredinom godine odustalo od projekta kojim je predviđeno asfaltiranje ulica Jovana Mikića, Ferenc Ibolje, Radanovačke i jednog dela Porečke u ukupnom iznosu od 57 miliona dinara, na molbu lokalne samouprave je Fond za kapitalna ulaganja ipak izašao u susret i obezbedio deo novca za realizaciju ovog projekta, rekao je gradonačelnik Modest Dulić.

- Zbog opravdanog nezadovoljstva građana, obećanja koje je dato i pre svega zbog zaista loših uslova u kojima žive ljudi u ovim ulicama mi smo uputili dodatni zahtev da se obezbedi bar deo novca za realizaciju ovog projekta. Fond za kapitalna ulaganja je imao sluha i obezbedio je deo novca za izgradnju ove ulice. Nakon izbora izvođača danas imamo mašine u ovoj ulici, tako da će za 20 miliona dinara koliko otprilike koštaju ovi radovi biće urađeno 1220 metara asfalta. Time je ispunjeno naše obećanje dato u toku ove godine, a što je najbitnije podigli smo egzistencijalne uslove ljudima koji žive u ovoj ulici. Sledeće godine početkom građevinske sezone nastavljamo sa realizacijom ovog projekta, odnosno ulazimo u izgradnju ostale tri ulice koje su predviđene ovim projektom, a na koje je Fonda za kapitalna ulaganja dao saglasnost - istakao je Dulić.

U ulici Jovana Mikića se obavljaju pripremni radovi i ukoliko vremenski uslovi dozvole do kraja meseca bi trebalo da bude urađen i jedan sloj asfalta.

- Trenutno se radi iskop zemlje, zatim će biti nasipanje peska, tucanika, a ukoliko dođe do povećanja temperature, do 10 stepeni, kako se predviđa da će biti u decembru, uradiće se jedan sloj asfalta dok će se završni sloj raditi na proleće - navela je Dražena Milošević iz Direkcije za izgradnju grada koja vrši stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Snežana Pejčić vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnu grada je istakla da je rok za izvođenje radova 30 dana, a da je na tenderu koji je sprovela Direkcija za izgradnju grada Vojput dobio ovaj posao i veruje da ukoliko vremenske prilike dozvole da će radove izvesti u kraćem periodu nego što je to ugovorom definisano.

- U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za trotoare sa obe strane ulice u ukupnoj dužini od oko 2400 metara, dok bi širina trotoara trebalo da bude 1,5 metar - navela je Pejčićeva.

Prema rečima Erike Olajoš koja živi u ovoj ulici, ovo je za njih poseban dan, jer su posle dugo vremena dočekali da dobiju asfalt.

- Jako sam zadovoljna zbog ovoga pogovto zbog dece i automobila. Deca su zimi prilikom odlaska u školu prolazila kroz blato i tako mokra su boravila u školi. Ovde kada padne kiša samo se može proći tik uz kuće. Verovali smo i nadali se da će doći ovaj dan i eto dočekali smo ga. Zaista se radujemo zbog toga.

Izvor: SuMedija
Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta Početak radova na asfaltiranju Čordaškog puta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 8116

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Snežana Pejčić

Asfaltiranje ulica u Subotici

Modest Dulić

čordaški put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.