• Pregleda: 4003

Asfaltiranje Čordaškog puta u novembru?

Asfaltiranje Čordaškog puta može početi u novembru, a ako Fond za kapitalna ulaganja ne bude finansirao ovaj projekat – finansiraće ga Grad Subotica, a sredstva će biti obezbeđena rebalansom budžeta, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Asfaltiranje Čordaškog puta u novembru?

On je sinoć, gostujući na Yu Eco-u u emisiji “Bez kravate”, takođe otkrio da Vojska nudi gradu da proda prvu kasarnu i Dom vojske, te da je grad već pokazao zainteresovanost da otkupi kasarnu. Dulić je u jednočasovnom intervjuu, između ostalog, ocenio da takozvana “velika koalicija” u gradu dobro funkcioniše, te da u Subotici nije realan “novosadski scenario” promene vlasti.

Po prvi put “bez kravate” na Yu eco televiziji, gradonačelnik Subotice Modest Dulić, najavio je, između ostalog, da će stanovnici Čordaškog puta, nakon 20 godina čekanja, ipak ove godine dobiti asfalt. Komentarišući nezadovoljstvo građana ovog dela grada, Dulić je između ostalog rekao da zbog rebalansa republičkog budžeta, od kojeg zavisi punjenje Fonda za kapitalna ulaganja, a samim tim i finansiranje ovog projekta, nisu bila obezbeđena potrebna sredstva. Kako bi stanovnici Čordaškog puta dobili asfalt, između direktora Fonda i gradonačelnika postignut je dogovor – proceduru izbora izvođača radova pokrenuće Direkcija, projekat će biti finansiran ili iz Fonda ili kroz rebalans gradskog budžeta, a asfaltiranje može početi u novembru.

Dulić je takođe izjavio da je Vojska Srbije ponudila na prodaju lokalnoj samoupravi Dom vojske u centru grada, po ceni od oko 5 miliona evra, i prvu kasarnu “Kosta Nađ” po ceni između 4,8 i 5 miliona evra, a da je za kasarnu grad već poslao pismo o namerama kupovine.

Što se tiče Doma vojske, Dulić smatra da je objekat precenjen, što znači ili da će se pregovarati o njenom sniženju ili da lokalna samouprava neće iskoristiti pravo preče kupovine.

Govoreći o lokalnoj vlasti i njenom funkcionisanju, Dulić je ocenio da u koaliciji vladaju dobri odnosi i da novosadski scenario promene vlasti nije realan u Subotici.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
E Odlično Odgovori
Sad ćemo da vidimo Gdine Gradonačelniče da li obećanja ispunjavate, pa ćemo vas ili hvaliti ili kuditi!
IGOR Odgovori
FALIM TE BOZE DASU SE3 SETILI
dama u blatu Odgovori
zalosno je sto imaju petlju da progovore, neka cekaju kao i ostali gradjani. Timocka ul od pre 7o godina postoji kao ulica a nema ni trotoar, ni betonski put, dok cordaski nije ni postojao, samo su bili vinogradi. tu smo vec sedamdeset godina i bez kanalizacije. kako vam nije sramota da trazite asfaltiranu ulicu, a timocka je bez kanalizacije i trotoara, a jos dolaze sa predlogom da sufinansiramo kanalizaciju, pa jos malo trazice da finansiramo i cordaski put. i treba da gaze u blatu, sve dok ostale ulice u gradu ne dobiju nesto od komunalne infrastrukture.
robespjer Odgovori
timocka i makarska ulica su bile u programu dva samodoprinosa u periodu od 1985 do 1993, po kojima su trebali da dobiju kanalizaciju, trotoar i asfaltiran put, ali od toga nije dobijeno nista. vi ste se tek naseljavali na cordaski put i sad biste odjednom sve, kao da ste vazna saobracajnica, koja vodi do centra, a ne do sume. ali vama su politicari u predizbornim kampanjama to obecali, pa je to vaznije od programa i planova komunalnog uredjivanja.
mak7 Odgovori
Sjajna vest! :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.