Komentara: 6
Pregleda: 4655

Asfaltiranje Čordaškog puta u novembru?

18.09.2012. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Asfaltiranje Čordaškog puta može početi u novembru, a ako Fond za kapitalna ulaganja ne bude finansirao ovaj projekat – finansiraće ga Grad Subotica, a sredstva će biti obezbeđena rebalansom budžeta, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Asfaltiranje Čordaškog puta u novembru?

On je sinoć, gostujući na Yu Eco-u u emisiji “Bez kravate”, takođe otkrio da Vojska nudi gradu da proda prvu kasarnu i Dom vojske, te da je grad već pokazao zainteresovanost da otkupi kasarnu. Dulić je u jednočasovnom intervjuu, između ostalog, ocenio da takozvana “velika koalicija” u gradu dobro funkcioniše, te da u Subotici nije realan “novosadski scenario” promene vlasti.

Po prvi put “bez kravate” na Yu eco televiziji, gradonačelnik Subotice Modest Dulić, najavio je, između ostalog, da će stanovnici Čordaškog puta, nakon 20 godina čekanja, ipak ove godine dobiti asfalt. Komentarišući nezadovoljstvo građana ovog dela grada, Dulić je između ostalog rekao da zbog rebalansa republičkog budžeta, od kojeg zavisi punjenje Fonda za kapitalna ulaganja, a samim tim i finansiranje ovog projekta, nisu bila obezbeđena potrebna sredstva. Kako bi stanovnici Čordaškog puta dobili asfalt, između direktora Fonda i gradonačelnika postignut je dogovor – proceduru izbora izvođača radova pokrenuće Direkcija, projekat će biti finansiran ili iz Fonda ili kroz rebalans gradskog budžeta, a asfaltiranje može početi u novembru.

Dulić je takođe izjavio da je Vojska Srbije ponudila na prodaju lokalnoj samoupravi Dom vojske u centru grada, po ceni od oko 5 miliona evra, i prvu kasarnu “Kosta Nađ” po ceni između 4,8 i 5 miliona evra, a da je za kasarnu grad već poslao pismo o namerama kupovine.

Što se tiče Doma vojske, Dulić smatra da je objekat precenjen, što znači ili da će se pregovarati o njenom sniženju ili da lokalna samouprava neće iskoristiti pravo preče kupovine.

Govoreći o lokalnoj vlasti i njenom funkcionisanju, Dulić je ocenio da u koaliciji vladaju dobri odnosi i da novosadski scenario promene vlasti nije realan u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4655

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

čordaški put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.