Komentara: 49
Pregleda: 7989

Čordaški put: ili asfalt ili blokade

14.03.2012. u 18:44h
Izvor: SuMedija
Čordaški put: ili asfalt ili blokade

Ako se uskoro ne pristupi izgradnji kolovoza na Čordaškom putu u subotičkoj Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“, stanovnici ovog dela grada, u kojem ima preko 100 domaćinstava, zapretili su da će blokirati gradske ulice i međunarodnu prugu koja ide ka granici sa Mađarskom. U Direkciji za izgradnju grada odgovaraju da je izrađena projektno-tehnička dokumentacija za ovu ulicu, da je predračunaska cena radova između 18 i 19 miliona dinara, ali da u ovom trenutku grad nema novca za ovu investiciju, pa se traže alternativni izvori finansiranja.

- Na Prozivci se gradi šetalište, a mi nemamo elementarne uslove za život. Roditelji ne mogu da guraju kolica sa bebama, a ovde ima i 70-oro dece koja kada se topi sneg ili pada kiša ne mogu da idu u školu ili kasne. Po gradu se presvlače se već asfaltirane ulice, a mi ostajemo u blatu, iako postoji sva projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju ulice. Ako se nešto ne promeni blokiraćemo ulice i međunarodnu prugu ka granici sa Mađarskom, ali zabranićemo i prolaz kamionima sa peskom koji se koristi za potrebe građevinskih projekata koje finansira grad – ističe Goran Galić sa Čordaškog puta, na preksinoćnom zboru građana.

Njegov komšija, Vedran Vranešević, dodaje da grad ima dovoljno izvora iz kojih može da obezbedi novac za izgradnju Čordaškog puta, kojim se na dnevnoj bazi beleži preko 350 prolazaka automobila.

- Neka se proglasi elementarna nepogoda, jer stanje u kojem mi živimo to i jeste, pa neka se sredstva za te namene preusmere na našu ulicu – ogorčen je Vedran Vranešević.

Direktor Direkcije za izgradnju grada, Josip Kovač Striko, istakao je da je projektno-tehnička dokumentacije za izgradnju kolovoza u Čordaškom putu izrađena, ali da se u ovom trenutku traži način kako da se finansiraju radovi.

Čordaški put
(fotografija preuzeta iz Pištaljke "Čordaški put")

- Čim se sredstva pronađu, krenućemo sa radovima. U ovom trenutku u gradskom budžetu nema novca za ovu ulicu, ali nadamo se da ćemo iz drugih izvora, poput Fonda za kapitalna ulaganja, koji je za prethodne dve godine izdvojio značajna sredstva za asfaltiranje subotičkih ulica, ponovo dobiti novac za ovakve infrastrukturne projekte. Znam da je ovo veliki problem za stanovnike ovog dela grada i nije mi jasno zašto se i prethodna vlast nije pozabavila ovime. Od kada sam ja došao na čelo Direkcije, urađena je projektno-tehnička dokumentacija i procenjena je predračunaska vrednost radova i sada čekamo da se pronađe način finansiranja – rekao je Josip Kovač Striko i najavio da će narednih dana održati još jedan sastanak sa gradonačelnikom kako bi se pronašlo neko rešenje.

Suzana Dulić, članica Gradskog veća zadužena za komunalnu oblast, dodala je da je trenutno preko 100 ulica u gradu neasfaltirano, te da se u najboljem slučaju, ukoliko bi se sada pronašao novac, radovima može pristupiti tek na jesen, kada prođe tenderska procedura.

- Do tada, može se uraditi ravnanje i priprema. Tokom minule dve godine izdvojeno je 280 miliona dinara za izgradnju ulica u Subotici i grad trenutno nema novca za ove namene – zaključila je Suzana Dulić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 49
Pregleda: 7989

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

spisak ulica za asfaltiranje

čordaški put

suzana dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.