Komentara: 2
Pregleda: 4834

Palićki filmski festival od 12. do 18. septembra

24.08.2020. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnje, 27. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 12. do 18. septembra u Subotici i na Paliću, u skladu s merama Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 o organizaciji događaja u kulturi, saopštili su organizatori.
Palićki filmski festival od 12. do 18. septembra

Nakon što je već dva puta promenio termin održavanja, Festival evropskog filma Palić održaće se sredinom septembra, a u narednim danima se očekuje i konferencija na kojoj će biti predstavljeni filmovi u svim selekcijama i prateći programi festivala.

Kako je ranije najavljeno, na otvaranju će nagradu "Aleksandar Lifka" u kategoriji domaćih stvaralaca primiti legendarna glumica Mirjana Karanović, koja je tokom prethodne četiri decenije ostvarila niz antologijskih uloga i osvojila veliki broj priznanja za svoj rad, dok je nagrada "Underground spirit" za izuzetan rad na polju nezavisnog filma pripala italijanskoj rediteljki i montažerki Sari Fgaier.

Festival evropskog filma Palić organizuje Otvoreni univerzitet Subotica, a kao i prethodnih godina, međunarodni žiri dodeliće nagrade "Zlatni toranj" za najbolji film i "Palićki toranj" za najbolju režiju. Žiri kritike dodeliće nagradu za najbolji film iz selekcije "Paralele i sudari", a biće dodeljena i nagrada "Gorki list" na osnovu glasova publike. Takođe, FIPRESCi žiri dodeliće nagradu za najbolji film.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4834

Povezane vesti

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.