Komentara: 6
Pregleda: 3471

Odlaže se Festival evropskog filma Palić

17.07.2020. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Odlaže se Festival evropskog filma Palić

Zbog novih mera o zabrani okupljanja, 27. izdanje Festivala evropskog filma Palić, koje je trebalo da se održi u već pomerenom terminu od 8. do 14. avgusta, ponovo je odloženo, a o novom terminu održavanja festivala publika će biti naknadno obaveštena, u skladu s daljim razvojem epidemiološke situacije u zemlji.

- Usled novih mera za sprečavanje širenja epidemije, prinuđeni smo da pomerimo datum održavanja našeg festivala. Svoj deo posla smo završili, imamo sjajan program, a filmovi su dogovoreni i razvrstani u programske celine. Po poboljšanju epidemiološke situacije objavićemo novi termin - izjavio je Miroslav Mogorović, programski direktor festivala, povodom odlaganja prethodno najavljenog termina održavanja manifestacije. - Sigurni smo da ćemo ovoga leta omogućiti gledaocima da uživaju u filmovima pod sjajem zvezda, uz primenu svih mera prevencije i socijalnog distanciranja. Svesni smo da je građanima suočenima sa svim izazovima koje je donela pandemija potreban ne samo festival, nego i svi kulturni sadržaji koje je moguće organizovati u ovim okolnostima. To je pokazalo i veliko interesovanje za dešavanja na Letnjoj pozornici u ovom kratkom periodu predaha tokom juna i jula. Kulturna dešavanja su važna za bodrenje i podizanje duha građana, što je svakako važan faktor u procesu izlečenja. Nadamo se da će uskoro i naš festival ulepšati i olakšati život svim ljubiteljima filma.

O rešenosti organizacionog tima da Festival evropskog filma Palić održi u punom kapacitetu, govori i visok kvalitet ovogodišnje glavne selekcije koju čini 13 evropskih ostvarenja. Selektor ovog programa, Nenad Dukić, istakao je da će se u programu naći jedan od najznačajnijih savremenih italijanskih reditelja Mateo Garone  sa filmom "Pinokio", poznati francuski autor starije generacije Filip Garel sa novim filmom "So od suza", dok će veteranka poljskog i svetskog filma Agnješka Holand biti u konkurenciji s novim filmom "Šarlatan", a jedan od najosobenijih nemačkih reditelja Kristijan Pecold predstaviti novi film "Undin".

Najkontroverzniji film glavnog programa biće "Nataša", jedan od filmova obimnog projekta DAU ruskog reditelja Ilje Hržanovskog, iz zvanične selekcije neodržanog Kanskog festivala stiže poljsko-švedski film "Znoj" Magnusa Von Horna, dok filmovi mlađih ili manje poznatih reditelja dolaze iz Danske, Norveške, Bugarske, Mađarske.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3471

Povezane vesti

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

filmski festival u subotici

miroslav mogorović

filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.