Komentara: 15
Pregleda: 5765

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

11.01.2021. u 15:19h > 15:30
Izvor: Subotica.com
Naši sugrađani koji nemaju krov nad glavom, od danas mogu da pronađu spas od niskih temperatura u privremenom Prihvatilištu za beskućnike. Na adresi Gajeva 50, obezbeđen im je smeštaj, topli obroci i zdravstveno-preventivni program.
Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Organizacija rada u Prihvatilištu za beskućnike poverena je Crvenom krstu i organizaciji "Karitas", čiji zaposleni i volonteri će dežurati non-stop. Crveni krst je opremio Prihvatilište ležajevima, pripadajućom posteljinom i priborom za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

Tokom boravka u Prihvatilištu, našim ugroženim sugrađanima biće obezbeđena i tri obroka dnevno, odnosno doručak, ručak i večera po normativima Narodne kuhinje, a u okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni krst će u saradnji sa Domom zdravlja obezbediti lekarske preglede svim korisnicima.

Otvoreno Prihvatilište za beskućnikePo rečima Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite i zdravstva, za potrebe rada Prihvatilišta iz gradskog budžeta je izdvojeno 500.000 dinara.

- Zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i bolest kovid-19, rad u privremenom Prihvatilištu će se odvijati u skladu sa protivepidemijskim merama koje je izdao epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica - izjavio je Đukanović.

Otvoreno Prihvatilište za beskućnikePostupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u Prihvatilištu za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad.

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" Subotica su se tokom novembra i decembra obratili gradskim vlastima sa molbom da otvore Prihvatilište, na šta je poručeno da, kao i svake godine, ovaj privremeni smeštaj se otvara u skladu sa gradskom Odlukom, po kojoj vremenski uslovi koji treba da se ispune su da dnevna temperatura bude 7 do 10 stepeni u minusu na nedeljnom nivou.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 5765

Povezane vesti

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dom zdravlja subotica

karitas

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

ilija đukanović

crveni krst subotica

privremeno prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.