Komentara: 10
Pregleda: 2378
Foto

Ponovo otvoreno Prihvatilište za beskućnike

10.02.2021. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Zbog naglog zahlađenja koje se očekuje u narednom periodu, danas je ponovo otvoreno privremeno Prihvatilište za beskućnike.
Ponovo otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Naši sugrađani koji nemaju krov nad glavom, od danas ponovo mogu da pronađu spas od zime u privremenom Prihvatilištu na adresi Gajeva 50. Kako je objasnio Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, ovakva odluka doneta je u dogovoru sa Centrom za socijalni rad, jer se u narednim danima očekuju izrazito niske dnevne i noćne temperature.

- U toku dana smo obavili razgovor sa stručnom službom Centra za socijalni rad i trenutno nema upućenih u privremeno Prihvatilište, što ne znači da ih neće biti do kraja dana. Od sutra sigurno, jer se očekuju niske dnevne i noćne temperature, tako da ćemo u narednim danima sigurno imati upućenih korisnika - rekao je Đukanović.

Ponovo otvoreno Prihvatilište za beskućnikeKao i do sada, organizacija rada u Prihvatilištu je poverena gradskim organizacijama Crvenog krsta i Karitasa, čiji zaposleni i volonteri će dežurati non-stop. Uz to, u radu će se poštovati sve propisane mere zaštite od virusa kovid-19, a koje podrazumevaju obavezno nošenje zaštitnih maski, svakodnevno merenje temperature korisnicima, redovnu dezinfekciju prostora i provetravanje prostorija.

Osim tri obroka dnevno, ležaja, garderobe i sredstava za održavanje lične i kolektivne higijene, striktno ćemo se pridržavati svih propisanih mera zaštite. Trenutno je pripremljeno 18 ležaja, a ukoliko bude bilo potrebe, broj ležaja možemo nešto malo i da povećamo. Narednih dana se očekuju niske temperature, koje su znatno manje u odnosu na ovo doba godine i mi smo spremni da dočekamo sve one kojima je ova usluga potrebna - kazao je Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice.

Ponovo otvoreno Prihvatilište za beskućnikePrihvatilište za beskućnike otvoreno je 11. januara, ali je zbog povoljnih vremenskih uslova zatvoreno već 22. januara. Za kratko vreme rada, uslugu ovog privremenog smeštaja koristilo je šest osoba, koje je uputio Centar za socijalni rad.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatnog centra za beskućnike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2378

Povezane vesti

Povezane teme

crveni krst

prihvatilište za beskućnike

ilija đukanović

crveni krst subotica

miodrag varo

privremeno prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.