Komentara: 4
Pregleda: 2332

U Prihvatilištu za beskućnike zbrinuta tri korisnika

17.02.2021. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Iako je ove godine znatno manje korisnika zbrinuto u privremenom smeštaju u Gajevoj 50, nadležni objašnjavaju da kriterijumi nisu poošterni, već da Centar za socijalni rad tokom godine smešta naše najugroženije sugrađane u odgovarajuće domove i hraniteljske porodice, zbog čega se broj onih koji najhladnije dane provode u Prihvatilištu smanjio.
U Prihvatilištu za beskućnike zbrinuta tri korisnika

Otkako je ponovo otvoreno, u Prihvatilištu za beskućnike zbrinuto je troje naših sugrađana koje je uputio Centar za socijalni rad, što je mnogo manje u odnosu na prethodne godine, kada je u ovom privremenom smeštaju tokom zimskog perioda znalo da boravi od 15 do 30 korisnika.

Razlog tome je, kako objašnjava Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, što Centar za socijalni rad tokom godine inače zbrinjava naše najugroženije sugrađane u okviru svojih nadležnosti, smeštajući ih u hraniteljske porodice i odgovarajuće domove za smeštaj.

- To je jedan od razloga zbog kojeg ove godine imamo nešto manje korisnika u Prihvatilištu, jer je Centar za socijalni rad zbrinuo neke od tih korisnika tokom godine u okviru svojih nadležnosti. Dakle, kriterijumi nisu pooštreni, oni su ostali isti, ali se broj korisnika smanjio jer su neki od njih tokom godine već smešteni - objašnjava Đukanović.

U Prihvatilištu za beskućnike zbrinuta tri korisnika

Kako se već od sutra očekuje otopljenje, te da dnevne temperature budu iznad 10 stepeni, naš sagovornik naglašava da će odluku o eventualnom zatvaranju Prihvatilišta doneti stručna služba Centra za socijalni rad u odnosu na celokupnu situaciju koja nas očekuje u narednom periodu. Podsećanja radi, Prihvatilište je ove godine već jednom zatvoreno i to nakon desetak dana rada, upravo zbog pogodnih vremenskih prilika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2332

Povezane vesti

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

crveni krst

centar za socijalni rad

karitas

prihvatilište za beskućnike

ilija đukanović

privremeno prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.