Komentara: 5
Pregleda: 3067

Održana 9. sednica Skupštine grada

06.05.2021. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici danas je održano 9. zasedanje Skupštine u aktuelnom sazivu. Pred odbornicima je bilo dvadesetak tačaka, među kojima su svakako najznačajnije bile one koje su se odnosile na promenu Statuta i stavljanje van snage Regulacionog plana centra grada Subotica - II zona, ali i o kadrovskim rešenjima u rukovodstvu više javnih preduzeća.
Održana 9. sednica Skupštine grada

Kao i na prethodna dva zasedanja, najvažnija tačka bila je izmena Statuta Grada Subotice kojom je predviđeno da se bunjevački jezik uvede u službenu upotrebu. Više o ovome u izdvojenoj vesti.

Odbornici su danas stavili van snage Regulacioni plan centra grada Subotica - II zona, koji je star 21 godinu, usvojena je Odluka o Lokalnom akcionom planu za zapošljavanje, kao i nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu o uslugama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Predlozi Komisije za dodelu zvanja za dodelu nagrade „dr Ferenc Bodrogvari“ za koju su predloženi dramaturg Kornelia Goli, istoričar Silard Paći i profesor srpskog jezika i književnosti Nevena Mlinko su jednoglasno usvojeni.

Skupština grada, kao osnivač javnih preduzeća, potvrdila je Odluke o prestanku mandata Predraga Bobića na mestu direktora JKP "Subotička toplana" i na tu funkciju postavila Sašu Petkovića, dosadašnjeg tehničkog direktora Opšte bolnice u Subotici, dok je potvrđeno da će novi direktor JP "Subotičke pijace" biti Aleksandar Aleksić, a na njegovo mesto u JKP "Subotica trans" postavljen je  Dejan Ljubisavljević, nekadašnji prvi čovek "Pijaca". Svi mandati su na godinu dana, do raspisivanja novog konkursa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3067

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica skupštine grada

statut grada subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.