Komentara: 2
Pregleda: 3777
Foto

Održan prvi dan humanitarnog bazara za Milu Mikulić

25.07.2021. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Održan prvi dan humanitarnog bazara za Milu Mikulić

U centru grada juče popodne je održan prvi dan humanitarnog bazara za malu Milu Mikulić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) tip 2. Bazaru, koji su organizovale naše sugrađanke koje vode Fejsbuk grupu „Naše malo nekome je sve“, odazvalo se više od 20 izlagača i veliki broj građana i zahvaljujući njima skupljeno je 188.430 dinara i 80 evra.

- Do sada se na raznim licitacijama na „Fejsbuk pijaci“ i donacijama u našoj grupi skupilo oko 700 hiljada dinara, od čega je odmah kupljen aparat za iskašljavanje, koji je koštao 514 hiljada, koji joj je bio neophodan i zbog čega je bila u bolnici – kaže Tijana Mijović, administratorka grupe „Naše malo nekom je sve“. – Sa nama su članovi udruženja „Autizam“ Subotica i „Zajedno“, kao i brojni donatori. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i pozivamo sve sugrađane da nas posete na istom mestu i u nedelju od 17 do 20 časova.

Održan prvi dan humanitarnog bazara za Milu MikulićHumanitarnu akciju podržao je i Grad Subotica, koji je putem Fonda za teško obolelu decu, uplatio više od 200 hiljada dinara.

- Grad Subotica je sa damama koje vode grupu „Naše malo nekome je sve“ sarađivao i ranije kada  smo porodici Lebović uspeli da nađemo adekvatan smeštaj. Sada smo putem Fonda za teško obolelu decu odmah reagovali i uplatili novac, a to ćemo učiniti za sve naše male sugrađane kojima je ovakav vid pomoći potrebna – ističe Sava Stambolić, šef Kabineta gradonačelnika Subotice. – Ovim putem pozivam sve one kojima je pomoć potrebna, bilo da se radi o lečenju ili pomagalima za teško bolesnu decu, da se jave u Gradsku kuću i mi ćemo učinite sve da pomognemo.

Održan prvi dan humanitarnog bazara za Milu Mikulić

Otac male Mile, koja je naprečac osvojila naša srca, Nenad Mikulić, dirnut je ovom akcijom i zahvaljuje svima koji su prethodnih dana bili uz njega i njegovu porodicu i pomogli koliko je ko mogao.

Održan prvi dan humanitarnog bazara za Milu Mikulić

- Zaista zahvaljujem od srca, nemam reči kojima bih zahvalio članovima grupe „FB pijaca“, „Naše malo nekome je sve“ i svim Subotičanima i onima koji nisu, koji su se odazvali i pomogli.  Aparat je kupljen, ali trebaju filteri i još neki deo koji ide uz njega, a to ne znamo još koliko će da košta – kaže Nenad. – Dobili smo i humanitarni broj i to jako brzo, tako da sam zaista zatečen celom ovom situacijom. Hvala još jednom svima.

Izvor: Subotica.com
Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh" Humanitarni bazar "Za Milin osmeh"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3777

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

naše malo nekome je sve

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.