Komentara: 8
Pregleda: 6651

Pomozimo Mili da dobije aparat neophodan za život

18.07.2021. u 18:15h > 20.07.2021. u 11:14h
Izvor: Subotica.com
Mila će 9. avgusta napuniti četiri godine, pomozimo da dobije rođendanski poklon koji joj život znači.
Pomozimo Mili da dobije aparat neophodan za život

Naša mala sugrađanka Mila Mikulić, koja će za tri nedelje napuniti četiri godine, rođena je kao zdrava beba sa najvišom ocenom. Lepo je rasla i napredovala sve do šestog meseca kada se pokazalo da nešto nije u redu.

- Primetili smo da nešto nije u redu. Samo je prestala da šeta u hodalici, izgubila osećaj u rukama i nogama, počeli su da joj slabe mišići. Posle mnogo pregleda ustanovljena joj je spinalna atrofija mišića tip 2, dobila je inekciju spinerazu u kičmeni stub koja treba da uspori bolest koja je jako progresivna. Prima je na svaka četiri meseca i tako bolest, koja je inače jako progresivna, slabije napreduje – priča nam Milin otac Nenad Mikulić. – Međutim, ona nema snage da se nakašlje kao druga deca i nju kada je napadne prehlada to odmah ode na pluća jer ne može da iskašlje.

Pomozimo Mili da dobije aparat neophodan za životUpravo zbog upale pluća Mila i njen tata su već tri nedelje u Dečjoj bolnici u Novom Sadu. Po rečima lekara, jedini način da se česte upale pluća zaustave je aparat za iskašljavanje „Cough assist e70“  koji košta  516.000 dinara.  Za Nenada samohranog oca, koji u skromnim uslovima, uz pomoć svoje majke, odgaja četvoro mališana, ta suma je ogromna.

- Uz to idu i neki filteri, respirator i druga aparatura koja takođe košta. Ona boluje od iste bolesti kao mali Oliver i druga deca, ali je u pitanju tip 2, te su pred nama dodatna ispitivanja da li će lek koji oni primaju delovati na nju jer je ona starija – dodaje otac. – Ona je sada dobro, ima još malo flekica na plućima i prima terapiju da se to očisti. Nadamo se da će nas uskoro pustiti kući gde nas nestrpljivo čekaju braća Milan (8) i Nikola(9) i njena sestra bliznakinja Mina. I oni nama puno nedostaju.

Nenad je podneo dokumentaciju za  fondaciju „Budi human“, ali je za to potrebno vreme. A Mili je aparat neophodan za dalji život.

U međuvremenu dok se ne otvori namenski račun u Fondaciji, ko može da uplati novčanu pomoć može to učiniti direktno na Nenadov dinarski račun 170-10527456000-45. ili za uplate iz inostranstva IBAN: RS35170001052745600142 / SWIFT: BACXRSBG (Unicredit bank Serbia JSC).

Pomozimo Mili da dobije aparat neophodan za životZbog toga su naše plemenite sugrađanke okupljene u grupi „Naše malo je nekome sve“, u saradnji sa Fejsbuk grupom "FB pijaca", najavile humanitarni bazar za Milu, koji će se održati 24. i 25. jula na platou ispred Gradske kuće.

- Nenad se kao lav bori za svoju decu i u toj borbi ne sme biti sam. Zato pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže donesu svoje proizvode, igračke, knjige ili umese mekike, skuvaju kukuruz, naprave kolače koje ćemo prodavati  za našu Milu. Bilo bi lepo da nam neko ustupi aparat za sladoled, da nam se pridruže animatori,  da nas bude što više da što pre sakupimo novac – poručuje Tijana Mijović, jedna od organizatorki.

Svi koji žel da se priključe bazaru mogu da se jave Tijani putem fejsbuka i preciziraju način doniranja. Licitiranje može da se obavi na Fejsbuk stranici "FB pijaca".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6651

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni apel

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.