Komentara: 3
Pregleda: 2024

Odbojkašice Spartaka poražene od Dinama u Pančevu (3:1)

20.12.2015. u 10:25h
Izvor: Subotica.com
Plavo-bele odbojkašice upisale su sinoć svoj četvrti ovosezonski prvenstveni poraz i sa drugog mesta pale su na četvrto. U 10. kolu Superlige Spartak je poražen u Pančevu od Dinama rezultatom 3:1, iako su "golubice" relativno lako dobile prvi set.
Odbojkašice Spartaka poražene od Dinama u Pančevu (3:1)

Odbojkašice Spartaka, čini se, upale su u malu rezultatsku krizu koju je potvrdio sinoćnji poraz u Pančevu od znatno slabije plasirane ekipe Dinama. Da li je u pitanju pad forme ili gust takmičarski raspored u protekle dve sedmice, serija gostovanja i veliki broj pređenih kilometara za kratko vreme koji je "golubice" umorio i dekoncentrisao ostaje da se vidi u narednom periodu, ali činjenica je da su vezana četiri poraza, od kojih je jedan i značio ispadanje iz evropskog takmičenja.

Serija poraza počela je nakon prvog meča protiv rumunske Stince u okviru Kupa CEV, zatim je došao iznenađujući poraz u Kragujevcu, koji bi u neku ruku mogao da bude žrtvovan za uspeh u revanš meču Kupa CEV u kojem je Spartak ipak završio učešće u evropskom takmičenju drugog ranga, a četvrti poraz u nizu je poraz u Pančevu, od ekipe  koja je do tada (u 9 kola) samo dva puta pobedila.

NAJBOLJI KOLEKTIV U 2015. - U ovogodišnjem izboru "Sportisti Subotice u 2015. godini" odbojkašice Spartaka su po glasovima žirija podelile prvo mesto sa rukometašima. Izbor organizuje nedeljnik "Subotičke novine", a svečanost uručenja bila je u petak u Velikoj većnici.

Poslednji poraz u nizu došao je u Pančevu od Dinama, rezultatom 3:1, po setovima 22:25, 25:13, 25:21 i 25:19. Ekipa Slobodana Galeševa je izgleda imala snage samo da, po očekivanjima, dobro otvori prvi set i dobije ga bez veće neizvesnost, ali u nastavku bila je samo jedna ekipa koja je na kraju, za nepunih 100 minuta igre, zasluženo slavila, maksimalno iskoristivši sve Spartakove slabosti.

U subotičkoj ekipi najefikasnija je bila Olujić sa 14 poena, slede Sredić sa 11, Milanović 10, Cvetičanin 9, Bogdanović 7, dok je Antanasijević postigla samo jedan poen. U domaćoj ekipi trojac Ostojić, Kocić i Petrović osvojio je 46 od ukupno 66 Dinamovih poena.

Posle drugog vezano prvenstvenog poraza ŽOK "Spartak" je sa drugog mesta pao na četvrto i sada se nalazi ispod lidera Vizure, Jedinstva iz Stare Pazove i obrenovačkog TENT-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2024
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.